Diskussion:Marehalm (art)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

? Jeg har altid troet at hjælme og marehalm var den samme plante - beskrivelserne ligner også ?? vh - Nico 20. apr 2004 kl. 15:47 (CEST)


Er hjælme ikke stedsegrøn?

Haabet 20. apr 2004 kl. 22:04 (CEST)

Hjælme og marehalm er ikke samme plante. De vokser tit tæt sammen på klitterne, men det er let at se forskel på dem. Vil se om jeg kan finde et par stykker og "skyde" her til sommer, så bliver forskellen på dem nok tydeligere :-) Hmm stedsegrøn...tjooo det kan man vel godt sige...de visner ikke om vinteren, har bare altid forbundet det begreb med træer og buske. Mvh Malene 21. apr 2004 kl. 09:05 (CEST)


En lille, saglig kommentar: Stauder er flerårige, urteagtige planter. Det forhindrer ikke, at de kan være stedsegrønne (som f.eks. bregnen Engelsød, græsset Skov-Star, halvgræsset Stor Frytle eller tokimbladede som Julerose eller Hasselurt).

Marehalm er tæt beslægtet med Kvik (Senegræs) og har den samme frøstand. Dens blade er 8-15 mm brede. Hjælme står tættere på Hvene-arterne og har en frøstand, der er kompakt som deres. Den blade er 5 mm og sammenrullede.

Det er i øvrigt dejlig at høre livstegn fra dig igen, Malene.

--Sten Porse 21. apr 2004 kl. 09:50 (CEST)


Jeps så fik vi det på plads, kunne ikke lige finde min flora og jeg bytter altid om på de to planter, så jeg ville ikke skrive noget jeg ikke var sikker på :-) Tak for velkomsthilsen - ja jeg har været rigeligt begravet i børnepasning og bleskift på det sidste så computeren har næsten ligget brak. Jeg vil prøve at komme forbi her lidt oftere nu junior er blevet ældre. Mvh Malene 21. apr 2004 kl. 15:51 (CEST)