Diskussion:Massakren i Sabra og Shatila

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

John Peters, jeg havde lige prøvet at rettet dine ændringer til så de blev lidt mere neutrale, så indsætter du dem blot igen. Der er nu igen følgende problemer:

  1. Du har slettet henvisningen til massakren i Damur, som ellers har sin berettigelse nu når de selv siger at det var en af årsagerne og artiklen lægger vægt på Elie Hobeika stod bag massakren, da hans familie og hans forlovede omkom i den første massakre.
  2. Artiklen omhandler massakren ikke hele krigen. Hvis der skal være et længere afsnit om krigen, burde det laves i et underafsnit kaldet f.eks. Baggrund.
  3. Du kan ikke skrive "i et helt uhørt skridt", da det ikke er NPOV.
  4. "dermed i henhold til krigens love automatisk overtagende ansvaret for alle civiles ve og vel" er din egen analyse som ikke hører til på Wiki. Hold dig bare til fakta og lad læseren selv danne sine meninger.
  5. Du kan ikke skrive at israelerne bevidst sendte lysrakketer op for at muliggøre massakren, da der intet belæg er for det dette. Rune X2 13. maj 2008, 18:28 (CEST)Svar[svar]

Jeg skal i de kommende dage skrive artiklen længere inklusive baggrund, og så vil jeg også nævne at det kun er Chatila som er flygtningelejr, mens Sabra var en bydel i Beirut, befolket af palæstinensere, men de 2 områder var kendt under navnet 'Sabra & Shatila'.

Den engelske side nævner ikke dette angiveligt personlige hævnmotiv fra Hobeikas side - det lyder også for utroligt at han skulle være indstillet på at gå bersærkergang og myrde op til 1000 p.g.a det. Den engelske side nævner derimod et bombeattentat mod De kristne falangisters hovedkvarter i Beirut kort forinden, som de mistænker palæstinensere for at stå bag, hvilket altså kun er en mistanke, og der er ingen bevis.

Uanset hvad så har Israel et meget stort ansvar. Det var jo typisk egensidig sharon stil, at rykke helt til Beirut, men jeg kan love dig over at det ikke faldt i gopd jord hos amerikanerne, som kort efter skulle ind for at rage kastanierne ud af ilden - den første gang (inden Irak) hvor USA har blandet sig direkte i konflikter i den arabiske verden. Der blev jo 242 amerikanske marinere dræbt efter en selvmords-'truckbomb'. Senere blev 53 franske soldater dræbt. Jeg skal snart skrive en side om disse angreb mod MNF, Multi National Force. I dag er vi så vant til selvmordsangreb (fra Palæstina og Irak), men dette var en af de første gange verden bevidnede dette 'fattigmandsmissil', som det er blevet kaldt - og det var første gang at en lastbil blev anvendt.

Det er ikke forkert at sige at disse marinere ville være i live idag, hvis ikke Sharon var gået hele vejen til Beirut. ( Altså hvis de ikke var sendt til aghanistan (hvor der ikke ville have været krig hvis det ikke var for 9/11, hvis hovedmotiv var Israels behandling af palæstinenserne i de besatte områder.) ( appropos 9/11: Osama bin Laden har hævdet at han blev inspirereret af Israels beskydning af højhusene i Vest-Beirut i 1982 til angrebet mod højhusene på Manhattan.)

Og måske ville disse marinere være sendt til Irak, som heller ikke ville være sket, hvis det ikke var for pres fra Israel og især Israel Lobbyen i USA, der, som det er John Mearsheimers pointe, ofte ikke handler i Israels egen langsigtede interesse.

John Peters 13. maj 2008, 20:01 (CEST)Svar[svar]


Hold dig nu til emnet. Hvorfor skal du altid indfører lange trættende passager om din egen personlige udlægning?
Den engelske nævner også Damour:
"According to Thomas L. Friedman, the Phalangist Damouri Brigade which carried out the Sabra and Shatila Massacre during the 1982 Lebanon War sought revenge not only for the assassination of Bashir Gemayel, but also for what he describes as past tribal killings of their own people by Palestinians including those at Damour.[1][2]"
"Infighting and massacres between these groups claimed several thousands of victims; notable massacres in this period included the Syrian backed Karantina Massacre (January 1976) by Phalangists against Palestinian refugees, Damour massacre (January 1976) by the PLO against Maronites and the Tel al-Zaatar Massacre (August 1976) by Phalangists against Palestinian refugees." Rune X2 14. maj 2008, 10:54 (CEST)Svar[svar]
  1. ^ Friedman, 1998, p. 161.
  2. ^ Friedman, New York Times, Sep 20, 21, 26, 27, 1982.