Diskussion:Matrix

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Øøøh jeg har altid lært at "matrix" er det engelske ord, for hvad vi på dansk kalder en "matrice". (skrev Zero2ninE (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det er tilsyneladende en meget almindelig misforståelse. Ordet "matrix" eksisterer på dansk og betegner den tabelopstilling af tal, der beskrives i denne artikel, mens en "matrice" er en støbeform. Se Retskrivningsordbogen. --Pred (diskussion) 28. nov 2006 kl. 22:40 (CET)


My bad

Jeg har lige kigget der du skrev (fandt først linket under "redigering"). Men der står ved begge ord, jævnfør "det andet", ergo må begge ord, legalt, kunne bruges. Jeg er bange for, at jeg kunne have sparet os begge tid, ved at læse lidt i retstavningsordbogen =)

Under alle omstændigheder, tak for linket. Jeg skal vist have en diskussion, af en anden verden, med min gamle matematik-lærer på gymnasiet. Han var hysterisk med, at jeg skulle bruge ordet "matrice", og ikke "matrix".(skrev Zero2ninE~dawiki (diskussion • bidrag) 2. dec 2006. Husk at signere dine indlæg.)

Hi

En Ring er mere generel end et Legeme og Matricer over en Ring kaldes normalt et Modul. Ligeledes er en matrix faktisk kun et skema indtil der bliver defineret matematiske operationer for skemaet som gør det til en matrix.

Også snakker man ikke om... man taler om. Snakker et et informelt ord som ikke hører hjemme i en matematik artikel selv om den er for folk der "snakker"

hvis jeg skulle komme med et forslag så ville det nok være godt at tilføje at matricer også er vektorer (et vektorrum med yderligere struktur (multiplikation)), men det kan måske forvirre?

et forslag til "Antisymmetrisk matrix". De må jo nødvendigvis have en diagonal som er Nul hvilket måske ville ville være godt at tilføje?

Eller synes jeg da det er et god initiativ. Der kunne nok trænges til en god artikel på dansk om vektorrum. (der er en meget god artikel på engelsk). for matricer er der naturligvis mange andre interessante egenskaber man kunne skrive om. (skrev Burningbrand (diskussion • bidrag) 14. apr 2015. Husk at signere dine indlæg.)

BurningBrand

Har ændret starten og skrevet en introdution. WIKI-Englene synes at være utilfredse med hvad de kalder en svær artikel. Håber det blev bedre.

Jeg hold mig fra at ændre stilen som er lidt unik for en matematik artikel. Måske har andre en mening om det.

{{Burningbrand (diskussion) 31. dec 2015, 14:32 (CET)}}

Jeg synes ikke det er specielt vedkommende at behandle Ringe og legemer i en artikel om matricer. Der ville være bedre at henføre dette til en speciel artikel. Se også den tilsvarende engelse artikel som er ret god. {Burningbrand (diskussion) 2. jan 2016, 10:55 (CET)}