Diskussion:Michael Jackson

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Californien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Californien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Californien-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Michael Jackson er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Michael Jackson har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 41, 2017.

Huskeliste for Michael Jackson: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

hvaa hedder hans søskene ? (Skrev 195.181.104.94 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Maureen Reilette Jackson, Sigmund Esco "Jackie" Jackson, Toriano Adaryll "Tito" Jackson, Jermaine LaJaune Jackson (nu Muhammad Abdul-Aziz Jackson), La Toya Jackson, Marlon David Jackson, Steven Randall "Randy" Jackson og Janet Jackson. (Jackie, Tito og Randy er deres kælenavne.)

Artikel påbegyndt forfra[rediger kildetekst]

Den eksisterende artikel var meget talesprogspræget, subjektiv og uden nogen kildehenvisninger.

Jeg har derfor slettet den eksisterende tekst og oversat det indledende afsnit fra den engelske wiki, som jeg synes er fin, faktuel og afbalanceret.

Artiklen kan i stil med den engelsek fint udvides med afsnit om de forskellige perioder i Jacksons karriere.

Uffe P 23. jan 2007 kl. 01:20 (CET)

hvor mange cder har han lavet ? (Skrev 87.56.92.11 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Artiklen inkluderer en liste over de albums han har udgivet. Start med at læse artiklen og spørg bagefter. --|EPO| 13. feb 2008, 19:50 (CET)

Han har lavet mange: Off The Wall, Thriller, Bad, Dangerous, HIStory, Blood On The Dance Floor, Invincible, The Essential. (This Is It.) Han har lavet mange flere med sine brødre, men det tager lidt tid at skrive dem alle sammen.

omskrivelse af artiklen[rediger kildetekst]

Bør dele af artiklen ikke omskrives til datid mens afsnittet om "this is it" koncerterne bør fjernes?

Semibeskyttelse[rediger kildetekst]

Jeg har semibeskyttet artiklen i 3 dage, for at undgå mere hærværk. Michael Jackson er vist lidt af et hit, så IP-brugere må nøjes med at forslå ændringer istedet for at rette selv. --Masz () 26. jun 2009, 15:25 (CEST)

Artiklen er atter beskyttet, da den er mål for bl.a. en del mere eller mindre irrelevante oplysninger og hærværk. Når hypen har lagt sig en smule, kan beskyttelsen ophæves. --|EPO| COM: 9. jul 2009, 15:15 (CEST)
Artiklen er blevet semibeskyttet på ubestemt tid, da den er et jævnligt tilbagevendende mål for vandaler. --|EPO| COM: 18. feb 2013, 14:25 (CET)

Afsnittet om hans død bør omskrives kraftigt eller slettes helt, da det både påstår at han døde 13. august 2008 og oven i det kommer med en masse påstande, som der ikke er belæg for. Maltesen 26. juni kl. 15.28 (CEST)

Det står der ikke længere. Du må have læst artiklen præcis da den blev ramt af hærværk. Se denne ændring og denne gendannelse. --Masz () 26. jun 2009, 15:33 (CEST)

Tror bare at det var en idiot der ville ændre i teksten for "sjovt". Jeg hader den slags. --Longio 27. jun 2009, 21:24 (CEST)

Super :-) Maltesen 27. juni 2009 11:02 (CEST)

foreslået afsnit: at konvertere til islam[rediger kildetekst]

I november 21, 2008, aviser offentliggjort at Jackson konverteret til islam og har ændret sit navn til »Mikaeel 'mens der i Los Angeles i hjemmet af Steve Porcaro med British musik star Cat Stevens (nu Yusuf Islam), men andre kilder har antydet, at han havde konverteret tidligere i 2007, da hans bror Jermaine sagde, at han ville konvertere til islam.[1][2][3][4][5]

(Skrev 188.161.155.215 (diskussion • bidrag) 27.06.09 14:20. Husk at signere dine indlæg.)

Jeg har tilføjet et afsnit om det. Kinamand 27. jun 2009, 17:34 (CEST)
Jeg har fjernet det efter forbillede fra den engelske artikel hvor man af flere grunde ikke har indskrevet det. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 25. aug 2009, 20:00 (CEST)

Forslåg til hvad man kunne skrive :-)[rediger kildetekst]

[[Heej..

Ved ikke helt men måske kunne man skirve noget om hvem der har skervet hans sange, og dem han slev har skrevet o.s.v.. Og noget med hvor meget han gik op i velgørenhed. Og noget om hans hus Neverland og det der med at det var sat til salg o.s.v og så noget med at der bliver solgt ud af hans ting (Tøj) blanandet hans sølv hansker o.s.v


Det kunne være godt synes jeg..

-) (Skrev 83.93.52.151 (diskussion • bidrag) 28.juni 2009 kl. 16:11. Husk at signere dine indlæg.)
DET ER EN GODSMACKING FANTASTIC IDÉ! 87.56.171.115 2. jul 2009, 02:56 (CEST)


Jeg savner noget om filmen Ghosts og ikke mindst filmen Moonwalker.


Hvad med om filmen "The wiz" hvor Jackson var fugelskræmsel sammen med sit store ikon som han også boede sammen med... Hmm...FoxMeDK 8. aug 2009, 17:51 (CEST)

Der kunne stå at hans skostørrelse var 44 og hans ynglings farver var rød, sort, guld og sølv (:

Omskrivning[rediger kildetekst]

Völker! Nu har jeg omskrevet og kraftigt udvidet afsnittet om hans liv. Kommentarer modtages gerne - rettelser endnu hellere! --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 25. aug 2009, 20:01 (CEST)


lille note[rediger kildetekst]

Joseph Merrick er beskrevet i artiklen Elefantmanden --- Algiz 1. maj 2010, 17:00 (CEST)Svar[svar]

For at sløve sin ældning?[rediger kildetekst]

På dansk skal man hellere sige "for at forsinke sin aldring". Men i artiklen står der faktisk, at Jackson benyttede et iltkammer - "for at sløve sin ældning".

Originale oversættelser kan godt have sin charme, men det synes jeg ikke rigtig, denne har. Mvh --Nordfra (diskussion) 10. jan 2020, 16:41 (CET)