Diskussion:Microsoft Windows

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Microsoft Windows logo Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Microsoft Windows, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Windowsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

You should move the Article to "Microsoft Windows" and always use either the full brand name "Microsoft Windows" or the short Form "Win", which cannot be claimed als Trademark.
"Windows" alone describes the Function, to run Programs in graphical Windows. -- 80.133.238.24 23. feb 2004 kl. 07:33 (CET)

Windows baseret på DOS[rediger kildetekst]

Synes jeg ikke er en korrekt overskrift. Selv i de første udgaver af Windows vil jeg mene at Windows var et styresystem i sig selv og ikke kun en grafisk brugerflade til DOS. Jeg vil snarere betegne DOS som en nødvendig program loader for Windows. Lidt i stil med NetWare 3.x. DOS skulle først boote, hvorefter man så loadede NetWare. (Skrev BjornGraabek (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det er ikke korrekt. DOS VAR operativ systemet for de tidligere versioner. Et operativ system kendetegnes ved at det selv står for alle "low-level" ting, eks. hardware tilgang, disk tilgang, hukommelses styring, eksekvering af filer. osv.osv.
Win95 var det første rigtige forsøg på at overdrage dele af "low-level" styringen til Windows, men det var langt fra helhjertet.
Selv i 98, var DOS det første der blev loaded og lå hele tiden inde under Win98. Når du lukkede computeren og fik skærmen "Du kan kan nu slukke din computer", stod du faktisk i den dos prompt igen. I den forstand var Win98 ikke mere et operativ system, end et Antivirus program er på Windows idag. Antivirus programmer "loader" filer igennem sig selv, men kan kun gøre det igennem det rigtige OS bagved.
Det var først i NT kernen at man aflivede DOS helt. --Df 24. aug 2006 kl. 23:58 (CEST)

At regne baglæns[rediger kildetekst]

Jeg vil gerne vide hvad der menes med at "regne baglæns". Så vidt jeg ved har reverse engineering ikke noget at gøre med at regne baglæns, men betyder istedet at kopiere en ting ved at skille den ad og se hvordan den virker, for derefter at konstruere kopier af den. 18. mar 2010, 19:10 (CET)

Windows 386[rediger kildetekst]

Jeg stødte engang på en æske med Windows 386 på et loppemarked (jeg købte den ikke). Den version er ikke omtalt her. Så vidt jeg kan læse mig til, så var Windows 2.1 i to udgaver, Windows 286 og Windows 386 (Intel 80286 var vist en lidt vanskelig processor). En eller anden med godt styr på teknikken bør udbygge artiklen med dette, hvis der ellers kan findes noget fornuftigt om de to. De har altså eksisteret i Danmark, i hvert fald den ene af dem. Ditlev Petersen (diskussion) 22. aug 2015, 00:50 (CEST)

Windows XP[rediger kildetekst]

Microsoft 186.213.61.35 12. nov. 2021, 02:15 (CET)Svar[svar]