Diskussion:Middelaldervåben

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jo, a mace er en stridskølle. Jeg har rettet. Der er et par våben, der måske bør nævnes: Stridsplejl, atgeier/skægøkse. Jeg synes, oversigten er rodet. En morgenstjerne skal da ikke stå under Skydevåben? Sådan ser det i hvert fald ud med de punkter, der er remset op efter den overskrift. Jeg ved heller ikke, om en stridshammer er et stikvåben - nogle typer kan være svære at kategorisere. En partisan (er ikke nævnt) er noget lidt andet end en hellebard, men den kommer måske først i brug efter middelalderen? Jeg tilslutter mig udtrykket stagevåben, men jeg er ikke våbensamler. Ditlev Petersen (diskussion) 4. maj 2013, 22:47 (CEST)

Uden at være ekspert på området har jeg konsulteret min 'websters', og Melée er vist nærkamp, Club er kølle, mens jeg kommer i tvivl om mace, der er mere end en kølle, måske en stridskølle?? Har hørt navnet før. Stav hører vist iøvrigt hjemme i næste afsnit om stavvåben.

Hedder det ikke stagevåben snarerer end stavvåben?

Arquebus (Webster:harquebus) må være en hagebøsse (sjovt, at navnene ligner, eller muskedonner, da den har en flared muzzle. Hagebøsser fandtes iøvrigt i traditionelt design frem til 1800-tallet, jeg har selv pillet lidt med en 22 mm (!) hagebøsse (perkussion) fra 1790'erne. Vi har iøvrigt en kort artikel om kastemaskiner

Det er et interessant emne, men jeg er nok ikke den rette til mere end smalle bidrag; savner en bredere viden og danske ord. Jørgen 4. apr 2004 kl. 13:23 (CEST)


Hej Jørgen

Tak.

mvh Glenn 4. apr 2004 kl. 13:37 (CEST)


Hej Glenn!

Fandt din Nunchaku på en:Nunchaku Jørgen 4. apr 2004 kl. 13:47 (CEST)


Hej Jørgen

Tak skal du have - og jeg er i mellemtiden "faldet" over dette site:

http://www.karate-mart.com/weapons.html

mvh Glenn 4. apr 2004 kl. 14:10 (CEST)


Er det ikke en lidt overdreven titel? Vi kommer jo aldrig til at lave en komplet liste over våben fra middelalderen! Hvor skal vi starte og hvor skal vi slutte? er en høtyv et våben? isåfald er en kniv så et våben? Skal der endelig laves en liste, hvorfor så ikke lave en for europæisk middelalder og en for asiatisk middelalder? --Siems 4. apr 2004 kl. 23:14 (CEST)


Det er endnu værre, Middelaldervåben er ikke våben, men adelens skjoldmærker.

Haabet 4. apr 2004 kl. 23:45 (CEST)~~Nu ved jeg ikke hvem jeg lægger mig ud med, men det er ikke nødvendigvis en rigtig påstand. Heraldik er formodentlig det du tænker på.--Siems 4. apr 2004 kl. 23:54 (CEST)

Skydvåben?[redigér wikikode]

Under våben fra andre verdensdele end Europa er der er af en eller anden grund blevet listet en masse våben under skydevåben, som ikke har noget med skydevåben at gøre. Det er noget rod, som der bør ryddes op i. Personligt har jeg min tvivl om, hvorvidt et begreb som Andre verdensdeles middelaldervåben i det hele taget giver mening i forhold til, at middelalderen er knyttet til til Europa, men skal den være der, skal den ikke rode, som den gør nu.--Heelgrasper 13. jun 2005 kl. 14:02 (CEST)


Er der nogen, som kan komme med en fornuftig forklaring op, hvad en onager gør i kategorien "belejring"?? Det er et dyr i familie med hesten, og ikke umiddelbart noget jeg forbinder med at belejre en by eller en borg. Toxophilus 3. apr 2009, 10:12 (CEST)

Ja, det er også et kastevåben, se en:Onager (siege weapon). Betegnelsen bruges også på dansk, men formodentlig ret sjældent. Et enkelt eksempel er [1]. --Arne (Amjaabc) 4. apr 2009, 21:51 (CEST)
Nu har jeg ændret linket, så det peger på Onager (kastemaskine). --Palnatoke 4. apr 2009, 22:08 (CEST)