Diskussion:Midtbanespiller

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Titels fokus[rediger kildetekst]

Er der nok til at skrive artikler om "midtbanespiller" vedrørende andre sportsgrene, eller bør titlens fokus ligge på alle slags sport i denne artikel? - så man undgår artikler med titlerne "... (fodbold)", "... (håndbold)" osv.. --Allano (Skriv til mig her...) 20. jan 2009, 20:25 (CET)

Flytteforslag[rediger kildetekst]

Flytteforslag: Midtbanespiller (fodbold)

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag
  •  Flyt Midtbanespiller (fodbold) til Midtbanespiller. Parentesen er også i dette tilfælde overflødig, da der ikke er andet der hedder noget med midtbanespiller. Den eneste grund til at jeg ikke selv har udført flytningen er at omdirigeringen Midtbanespiller ligger i vejen, så den skal lige slettes først. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 9. feb 2018, 14:58 (CET)
  •  Flyt - hvis man ikke bruger udtrykket i andre sportsgrene. Hvis man gør, er det i fodbold sikkert primærbetydning.
    - Sarrus (db) d. 9. feb 2018, 15:15 (CET)
  •  Kommentar @Sarrus: Men hvis udtrykket bruges i andre sportsgrene, mener du så at det i fodbold skal være uden parentes eller skal den uden parentes være en flertydig? Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 9. feb 2018, 16:02 (CET)
Det må vi se på, hvis det blive aktuelt.
- Sarrus (db) d. 9. feb 2018, 16:33 (CET)
  •  Flyt - Har selv haft samme tanker flere gange, så er helt enig. mvh Tøndemageren (diskussion) 9. feb 2018, 21:40 (CET)
  •  Flyt ikke - Jeg mener at der er flere sportsgrene der anvender "Midtbanespiller" og derfor mener jeg at der ikke er grundt til en flytning.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 16. feb 2018, 16:00 (CET)
  • Spørgsmål @Rodejong:: Kan du uddybe hvilke sportsgrene der gør det? Og ændrer det på primær betydning af "midtbanespiller"? :) mvh Tøndemageren (diskussion) 16. feb 2018, 16:37 (CET)
    Jeg mener at fx Hockey har en midtbanespiller.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 16. feb 2018, 19:02 (CET)
    Uafhængigt af hvad du mener når du siger "hockey", så mener jeg ikke de har det. Ishockey har ikke, floorball har ikke og almindeligt hockey har heller ikke :) Derudover ændrer det vel stadig ikke på primær betydningen? mvh Tøndemageren (diskussion) 16. feb 2018, 23:19 (CET)
  •  Flyt Ordbog over det danske sprog definerer en midtbanespiller som en fodboldspiller. Uanset om det måtte kunne påvises, at begrebet benyttes inden for andre sportsgrene, er det helt oplagt, at hovedbetydningen er indenfor fodbold. Jeg kan se, at begrebet "midtfielder" på engelsk anvendes om hockeyspillere . Antallet af aktive hockeyspillere i Danmark er imidlertid forsvindende i forhold til antallet af aktive forboldspillere, ligesom hockey stort set ingen dækning har i medierne, hvilket giver et fingerpeg om interessen for den i øvrigt udmærkede sport. En helt enkel google-søgning på "midtbanespiller" giver entydigt fodboldspillere på de første mange sider. --Pugilist (diskussion) 19. feb 2018, 09:34 (CET)
Konklusion:
Konsensus om flytning. --Pugilist (diskussion) 4. apr 2018, 08:42 (CEST)