Diskussion:Mikael Rothstein

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Kritik[redigér wikikode]

IP-bruger Speciel:Bidrag/80.197.118.17 har d.d. lavet en omfattende ændring af artiklen, med følgende bemærkning: "Jeg har revideret Mikael Rothsteins biografi da den tidligere artikel stort set udelukkende refererede til en enkelt ti år gammel polemik og ikke gav et salgligt billede af Rothsteins virke. Også inkluderet en udvalgt bibliografi med link til en komplet".

Den slettet tekst var følgende:

I marts 2007 blev Mikael Rothstein anklaget for at politisere sin undervisning på Københavns Universitet. De studerende på religionsvidenskab ville ikke høre politiske taler for Ungdomshuset når der stod religion på undervisningsskemaet, skrev Jyllands-Posten i en forsideartikel 7. marts 2007[1]. Under overskriften: "Studerende klager: Forsker politiserer" kunne avisen berette om en klagesag, som nogle studerende var i færd med at køre mod ham. Studerende klagede til fagrådet over lektorens undervisning, fordi han i undervisningen havde opfordret de studerende til at demonstrere til fordel for det nu hedengangne Ungdomshus, Jagtvejen 69. Udover at sagen fik stor omtale i medierne endte den også på Videnskabsminister Helge Sanders (V) bord[2]. Ministeren afviste i Jyllands-Posten, at underviserens rolle er at opfordre til demonstrationer.

Sagen endte uden påtale af dekan Kirsten Refsing, da hun vurderede, at universitetsansattes ytringsfrihed, også i en undervisningssituation, rækker langt.[3] 

Referencer[redigér wikikode]

  1. ^ Jyllands-Posten 7. marts 2007: "Studerende klager: Forsker politiserer".
  2. ^ Jyllands-Posten 10. marts 2007: "2Minister skal redegøre i Rothstein-sag".
  3. ^ Universitetsavisen 29. marts 2007: "Rothstein-Gate: Velkommen på forsiden".
  • Symbol question green.svg Spørgsmål Er sagen stadig relevant for Wikipedia? --Kjeldjoh (diskussion) 21. mar 2017, 16:58 (CET)
Jeg har redigeret og genindsat kritikken, samt indsat link til de citerede artikler. --Kjeldjoh (diskussion) 27. mar 2017, 08:58 (CEST)