Diskussion:Miley Cyrus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

-- CommonsTicker 19. jan 2008, 19:15 (CET)


Har rettet "Den 23. november 2008, fem dage efter Cyrus' fødselsdag blev en video offentligjort, hvor Cyrus ses ryge en stor bong med det euforiserende stof Salvia som har psykedeliske egenskaber." Der finder ikke noget stof der hedder Salvia. Derimod er der en plante ved navn Salvia som har psykedeliske egenskaber.

Salvia[redigér wikikode]

(Se også det anonyme indlæg af bruger:130.225.165.38 ovenfor).

Jeg har flyttet noget vrøvl fra artiklen hertil. Hvis nogen har lyst til at gøre teksten encyklopædisk, kan den jo bare indsættes derefter.

bruger:130.225.165.38 har ret i at der:

  • Ikke findes noget stof der hedder Salvia. (Mig bekendt).
  • Er en plante ved navn Salvia ... (Delvist rigtigt, der findes en plantesægt, latin: salvia, dansk: salvie, hvoraf især salvia officinalis bruges som krydderurt).
  • ... som har psykedeliske egenskaber. (Delvist rigtigt. En sydamerikansk art, salvia divinorum, har angiveligt psykedeliske/hallucinogene egenskaber).

Ekstrabladets arikler er ikke kendt for at have encyklopædisk kvalitet, så der er ingen grund til at basere Wikipedia-tekst på EB-artikler.

Den flyttede tekst: Den 23. november 2008 fem dage efter hendes fødselsdag blev en video offentligjort hvor man så miley ryge en stor bong med det euforiserende stof [[Salvia]] som har [[psykedelisk]]e egenskaber og bagefter ser man også at miley blev skæv af den omtale urt hun røg i sit hjem i los angeles<ref>http://ekstrabladet.dk/flash/udlandkendte/article1467823.ece?utm_source=tiny&utm_campaign=tiny</ref>.Efter offentliggørelsen er salget af stoffet tredoblet og har ført til forslag om at gøre stoffet ulovligt<ref>http://ekstrabladet.dk/flash/udlandkendte/article1469499.ece</ref>. --Madglad (diskussion) 4. jun 2015, 05:19 (CEST)

Vi er enige i at teksten måske ikke er den bedste, men selve optrinnet, som hun vist nok også var ude at undskylde bagefter, fandt faktisk sted. Og det var salvie det drejede sig om, det var åbenbart nemt at komme til, siden mange brugte det på det tidspunkt. Mvh Tøndemageren (diskussion) 4. jun 2015, 09:10 (CEST)
en:Salvia divinorum (som var første hit på Google) gør allerede i introen opmærksom på egenskaberne. Det er selvfølgelig rigtigt at planten ikke selv er et euforiserende stof; den indeholder er euforiserende stof, nemlig en:Salvinorin A. --Palnatoke (diskussion) 4. jun 2015, 11:32 (CEST)