Diskussion:Mississippifloden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Af en eller anden grund bliver jeg logget af, når jeg skifter side, så det fremgår ikke, men jeg tager gerne ansvaret for dene artikel, selv om den fremstår anonym. JKrons

Døde links[redigér wikikode]

Robotten har i flere tilfælde konstateret at den/de følgende eksterne henvisning(er) ikke er tilgængelige. Vær venlig at kontroller at dette er tilfældet, og ret eller fjern dem fra artiklen.

--WeggeBot 25. feb 2006 kl. 01:28 (CET)

Linket virker. --Malene Thyssen 26. feb 2006 kl. 21:51 (CET)

Hvor lang?[redigér wikikode]

Vi hævder frejdigt at floden er den næstlængste i USA, men hvor lang er den, og hvilke kilder har vi til oplysningen? Og er sagen ikke den, at Mississippi-Missouri, altså Missouri plus den nederste del af Mississippi, er den længste flod? --Palnatoke 23. okt 2007, 06:33 (CEST)

I følge engelsk wiki er floden 3.733 km lang. Missouri er 3.767. Det samlede flodsystem har en længde på ca.- 6.200 km. En kilde er, men her opgives tre forskellige længder, da løbet hele tiden ændres http://www.nps.gov/archive/miss/features/factoids/ Længden er målt fra udspringet til den Mexicanske Golf.
http://infolink.cr.usgs.gov/The_River/ har Missouri til at være 2.347 miles, alså længere end to af de længder, der opgives for Mississippi. Denne måles fra floden opstår ved "sammenløbet" af tre andre floder nær Three Forks, Montana til den løber ud i Mississippi ved St. Louis. JKrons 24. okt 2007, 01:16 (CEST)