Diskussion:Motor (flertydig)

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

  Der er vist en primær betydning her, nemlig kraftmaskine - et udtryk, der i øvrigt falder i kategorien "det velkendte forklaret med det mindre kendte". --Palnatoke 15. jun 2005 kl. 11:04 (CEST)

  Motor- i sammensætninger[rediger kildetekst]

  Hvorfor har man slettet den sprogbrug at motor- i sammensætninger som motorvej betyder "motorkøretøj" eller "bil"? -- Sebastjan 02. juli 2005 kl. 13:05 (CEST)

  Der er kommet nyt format (se Wikipedia:Stilmanual) og desuden har der været en generel stemning om at stramme op omkring flertydige sider, så disse kun omtaler det højst nødvendige. Men der kunne indsættes istedet:
  • Motor- – forstavelse (fx i motorbølle, motorfører, motorsport, motorvej, osv. er betydningen "motorkøretøj", dvs. oftest "bil")
  men denne forklaring burde egentlig flyttes til en artikel om motor-. --Anjoe (Anders) 2. jul 2005 kl. 13:13 (CEST)
  Artiklen motor- vil vel næppe have noget væsentligt indhold, og så kan den lige så godt være med her. Men vi kan jo oprette den som en redirect hertil. --Palnatoke 2. jul 2005 kl. 13:44 (CEST)
  Nu oprettede jeg så motor- som redirect, men det bliver jo lidt noget rod, hvis jeg så indsætter
  • Motor- – forstavelse (fx i motorbølle, motorfører, motorsport, motorvej, osv. er betydningen "motorkøretøj", dvs. oftest "bil")
  på siden her, for så bliver den jo til en selvrefererende redirect. Hmm. --Palnatoke 2. jul 2005 kl. 13:50 (CEST)