Diskussion:Muld

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

2. der skal være adgang til kalk, for ellers fungerer ormenes fordøjelse ikke.

Jeg er usikker på om denne oplysning er rigtig.

Via robotten er henvisningen til en: og de: blevet lavet om, så de nu peger på, hvad der svarer til "mug". Men artiklen handler om muld, så den rigtige henvisning skal pege på en:mull (den tyske har jeg ikke i hovedet, men jeg skriver den her, så snart, jeg har den...

Sten Porse Den 12. februar 2004 kl. 12:53 (CET)

fortsættelse: På en:wiki bliver man omdirigeret fra mull til Isle of Mull (det er én af Hebriderne), så det duer ikke at henvise dertil. Jeg foreslår i stedet, at henvisningen sker til Humus.

På de:wiki fører det korrekte stikord (Mull) til en artikel, der opregner tre betydninger. Ved at vælge den midterste havner man i Humus. Det må så være det, linket skal pege på.

Men det noget vrøvl at lade som om "humus" er lig med "muld". Humus er én blandt mange jordpartikler (sikkert den mest afgørende), men muld er derimod den jordtype, der opstår, når humus bliver blandet ned i råjord (sand, kalk, ler...).

Sten Porse Den 12. februar 2004 kl. 13:08 (CET)

På den engelske wiki er den tredje betydning de lister under mold lig med denne artikels definition på muld (så vidt jeg kan se), men det er noget rod på den engelske. Nogen burde lave en disambiguation derovre. Mit tyske er ikke godt nok til at jeg kan forstå hvad den artikel handler om. --Christian List 12. feb 2004 kl. 14:47 (CET)