Diskussion:Nakskov-Rødby Jernbane

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Stock post message.svg Huskeliste for Nakskov-Rødby Jernbane: rediger · historik · overvåg · opdater
  1. kort over forløb Rmir2 (diskussion) 31. jan 2017, 08:46 (CET) Yes check.svg Gjort
  2. diagram over stoppesteder, liste over alle standsningssteder, antal spor (vigespor) og passagesteder for modgående tog osv., betjening af private virksomheder Rmir2 (diskussion) 31. jan 2017, 08:46 (CET)
  3. billeder af forløb og stationer Rmir2 (diskussion) 31. jan 2017, 08:46 (CET) Yes check.svg Gjort
  4. tidspunkt for oprettelse Rmir2 (diskussion) 31. jan 2017, 08:46 (CET) Yes check.svg Gjort
  5. omstændighederne omkring beslutning af forløb, herunder optagelse i jernbanelove Rmir2 (diskussion) 31. jan 2017, 08:46 (CET) Yes check.svg Gjort omend ufyldestgårende
  6. hvem forestod driften? (kommuner, staten, andre) Rmir2 (diskussion) 31. jan 2017, 08:46 (CET)
  7. oplysninger om antal rejsende og godsmænger over tid Rmir2 (diskussion) 31. jan 2017, 08:46 (CET)
  8. driftsøkonomi Rmir2 (diskussion) 31. jan 2017, 08:46 (CET)
  9. tidspunkt for eventuel nedlæggelse samt eventuel afløser, fx busdrift. Rmir2 (diskussion) 31. jan 2017, 08:46 (CET) Yes check.svg Gjort
  10. bygningers og strækningsforløbs efterliv (natursti, veteranbane, bygninger bevarede eller nedrevne osv) Rmir2 (diskussion) 31. jan 2017, 08:46 (CET) Yes check.svg Gjort omend ufyldestgørende

Klassevurderingen må tage hensyn til hvor meget artiklen kan bære. Denne korte, for længst nedlagte jernbanestrækning kan man næppe skrive meget mere om, med mindre man har overset en alvorlig jernbaneulykke eller lokale stridigheder om linieføring, ekspropriationer, placering af stationer eller indkøb af materiel. -- Staunited (diskussion) 31. jan 2017, 01:28 (CET)

Mener du derved, at man derfor skal kalde den en B-artikel? Kriterierne siger: "Har flere af de elementer som beskrives i "Start", ofte størstedelen af det materiale som er nødvendigt til en færdig artikel. Den kan dog alligevel have huller eller mangle elementer eller henvisninger, have brug for korrigeringer i sproget, klarificeringer eller have mindre problemer med POV." Hvis det er tilfældet, så kan I sikkert finde flere B-artikler blandt Start-artiklerne i dette projekt. En af kilderne har lidt mere tekst end det der skrives i artiklen. Det er lige før man kunne klassificere den som Liste. Ville det også være dumpekarakter Beethoven9? Der står da mere tekst i de to kilder: toptop.dk og jernbanen.dk Hehe, jernbanen.dk henviser til dansk Wikipedia :) Mvh. --EileenSanda (diskussion) 31. jan 2017, 01:46 (CET)
Relativ vurdering - Vil det så sige, at hvis jeg nu skrev en lille artikel om en fodboldspiller, der kun havde spillet for et hold og kun lad os sige en enkelt kamp for et landshold, så ville der jo nok ikke være så meget at skrive om vedkommende, og artiklen ville blive meget kort. Ville den så kunne få "karakteren" B, fordi der ikke var så meget at skrive om ham? Det synes jeg lyder lidt mærkeligt. Angående denne artikel, så mangler den f.eks. en infoboks. Det er ret svært det her med at vurdere en artikels kvalitet, specielt når der er delte meninger om, hvordan vi gør det. Jeg er ikke overbevist om, at denne bør være B. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 31. jan 2017, 02:09 (CET)
OK, EileenSanda uden at stjæle alt for vildt kunne man referere lidt mere fra de finurlige kilder, f. eks. linieføringens jagt på kunder. (Et kup hvis man fik fat i et foto af den sure stationsforstander foran den tomme flagstang i Nakskov ved banens indvielse.) -- Staunited (diskussion) 31. jan 2017, 02:12 (CET)
Haha, ja det ville det. Han blev ikke inviteret med pga. besparelser stod der :) --EileenSanda (diskussion) 31. jan 2017, 02:16 (CET)

Skabelon:Nakskov-Rødby Jernbane[redigér wikikode]

Jeg har oversat denne skabelon fra nederlandsk ved hjælp af google translate. Jeg har ikke forstand på toglinjer, kan en af jer mon gennemgå oversættelsen og korrigere? Den nederlandske er her: nl:Spoorlijn Nakskov - Rødby. Evt. kan vi få Rodjong at hjælpe. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 31. jan 2017, 15:50 (CET)

Nu har jeg haft fat i Skabelon:Nakskov-Rødby Jernbane. Det man primært skal huske er, at vi siger X Station (eller X trinbræt, X Hovedbanegård osv.) på dansk, f.eks. Nakskov Station. På Lolland var der derudover tidligere et stort antal roebaner, der var smalsporede industribaner til transport af sukkerroer til roefabrikkerne. De krydsede de normale jernbaner flere steder, hvilket bliver afspejlet i skabelonen. --Dannebrog Spy (diskussion) 31. jan 2017, 16:09 (CET)