Diskussion:Nazi-Tyskland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Mellemkrigstid.jpg Denne artikel er en del af WikiProjekt Mellemkrigstiden, et forsøg på at forbedre artikler om Mellemkrigstiden på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Navn på artikel[redigér wikikode]

Jeg vil gerne lige høre hvad folk synes titlen på artiklen skal være. Som jeg ser det skal det ikke være det tredje rige, for det var noget nazisterne brugte i propagandamæssig sammenhæng. Jeg ville mene det skulle hedde enten Nazi-Tyskland eller Nazityskland, begge stavemåder bruges i en del henvisninger til artiklen. Hvad synes I? --Rasmus81 16:44, 24. maj 2007 (CEST)

Hej Rasmus. Jeg synes "Nazi-Tyskland" er den bedste stavemåde. Med undtagelse af den svenske wikipedia synes dette at være stavemåden i lande hvor man bruger dette geografiske begreb. Det gælder f.eks. den norske og hollandske wikipedia. mvh. --Hubertus 17:13, 24. maj 2007 (CEST)


Hejsa!

Jeg har ikke før vovet mig ud i kommentarer eller rettelser, så vil følgeligt blot påpege en fejl og håber en klog M/K formår at redigere i selve artiklen.

Der skrives op til udbrud af 2. verdenskrig har bl. andet den dygtige rustningsminister Albert Speer i seks år opbygget Tyskland til at være parat til krig. Desværre var Albert Speer ikke rustningsminister i 33-39. Han overtog først hvervet i 42. Nogen der kan trylle det på plads? :)


Hejsa - Jeg vil også gerne bemærke at Franz Hippler var kommunist - det er Fritz Hippler der skal nævnes!

- Peter