Diskussion:Nederlandsk renæssance

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
WikiProjekt Nederlandene
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Nederlandene. Projekt er lavet ifor at koordinere dækningen af Nederlandene-artikler på Wikipedia.
Er du interesseret? Rediger artiklen eller besøg projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
  • "hollandsk renæssance" site:dk About 1,140 results
  • "Nederlandsk renæssance" site:dk About 1,110 results

Artiklen burde hedde "hollandsk renæssance"Dysse 10. jul 2011, 15:48 (CEST)

Og det baserer du på, at det ene navn giver 2-3 % flere resultater end det andet. Vil du mene, at dette er et klart og entydigt resultat? --|EPO| COM: 10. jul 2011, 15:53 (CEST)
Ja, da Hollandsk renæssance er knyttet til gavlhusene langs kanalerne i Amsterdam. Og har ikke noget at gøre med hverken Belgien eller Frisland. København og Øresundstolden er jo på den tid knyttet til Amsterdam.Dysse 10. jul 2011, 18:06 (CEST)
Nu bevæger du dig udenfor diskussionens emne. Jeg mener ikke, at en overvægt på 2-3 % er et klart og entydigt resultat. Med en så lille forskel, kan den valgte sprogbrug sagtens være tilfældig og ikke et udtryk for generel sprogbrug. --|EPO| COM: 10. jul 2011, 18:10 (CEST)
Ok det kunne være tilfældigt, men der er en pressions gruppe som arbejder på at udskifte det smukke danske ord Holland med et grimt ord. Da det ikke er lykkes dem at skabe overvægt af det grimme ord så er jeg bare glad for det. I øvrigt så burde Frisland tilbage til den Danske krone.
Et særligt dansk træk ved "Hollandsk renæssance" er trappetårnene. Måske derfor der ikke findes en hollandsk artikel om emnet.Dysse 10. jul 2011, 18:51 (CEST)
Du bevæger dig igen udenfor diskussionens emne. Jeg vil råde dig til at holde dig til emnet.
Eftersom du selv indrømmer, at overvægten på 2-3 % ikke giver et entydigt resultat, falder dit argument for flytningen. Derfor foreslår jeg, at artiklen flyttes tilbage til den oprindelige titel. --|EPO| COM: 10. jul 2011, 18:55 (CEST)
Jeg har flyttet artiklen tilbage til det oprindelige, da der pt. ikke er enighed om ændringen. --Pixi Uno 10. jul 2011, 19:00 (CEST)