Diskussion:Node (musik)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Som ny på Wikipedia vil jeg nødig begå så drastiske skridt som at flytte artikler, men jeg mener faktisk at denne artikel er tættere på definitionen af "Tone". Altså at Node er en grafisk repræsentation af en tone, og at en tone er et abstrakt udtryk for en lydsvingning. At det så heller ikke er korrekt at definere en tone absolut ved en frekvens vil jeg vende tilbage til når jeg har skrevet artiklen om tonesystemer...

Hvad mener andre, skal jeg flytte den til Tone? --MiK 1. jan 2005 kl. 13:00 (CET)

umiddelbart er jeg enig med at frekvens og node ikke direkte har noget med hinanden at gøre da en node kun er en relativ afbildning af en tone. Overførslen til hvilken tone der skal spilles afhænger af hvilken nøgle samt hvordan det givne instrument der skal spille tonen er stemt. derudover hedder det "ti" og ikke "si" der igen har noget med sang representation af toner.

Lyhnet

Hvis i ser på definitionen af node, skrives der: "En node er i musikken et abstrakt udtryk for en tone...". Jeg ville nok forklare det som om en node er den vestlige musiske kulturs svar på at skrive en tone. En tone kan jo være alt, også en, iflg. os, ikke ren tone, da der ellers ikke er nogen speciel definition for om en tone er ren eller uren. Hvis man endelig skulle gøre noget, vil jeg mene man skulle flytte alt det fysisk teoretiske fra "node" om til "tone", og skrive en hel del mere om nodesystemet her, da der faktisk også er omdirrigeret fra nodesystem.
Jens Egholm 25. aug 2005 kl. 20:54 (CEST)
Jeg skrev en del af node artiklen. Jo mere jeg skrev, jo mere kom det til at handle om nodesystemer frem for noder. Jeg er enig i, at artiklen kan flyttes og opdeles. --Rune Magnussen 25. aug 2005 kl. 22:12 (CEST)
Hvor meget flyt og hvor meget opdeling? Som jeg skrev, eller skal hele nodeartiklen væk?
Jens Egholm 26. aug 2005 kl. 15:22 (CEST)
Flyt relevante oplysninger til tone. Det er ok at adskille node og nodesystem, men jeg har ingen ideer til hvordan den bør gøres. --Rune Magnussen 27. aug 2005 kl. 22:17 (CEST)
Jeg prøver at lege mig lidt frem til en løsning... Jens Egholm 28. aug 2005 kl. 15:31 (CEST)

Bindebuer og bjælker[rediger kildetekst]

Disse burde nok også være forklaret i artiklen. Eller måske burde der være en artikel om nodeskrivning, hvor alt blev vist, incl. indsættelse af fortegn, trykmarkeringer etc.--Sir48 (Thyge) 27. aug 2005 kl. 14:59 (CEST)

Rettet stavefejl.[rediger kildetekst]

Henvisningen til 'tablatur' er rettet til 'tabulatur'.

(Fejlen minder om 'initiativ, der blandt dårligt uddannede fejlagtigt skrives 'initiv'.

Torben E. Lund, 6-10-07

Jeg har fjernet dette afsnit fordi oplysningen er forkert og fordi udredningen af dette emne måske bør stå et andet sted.

I Danmark kaldes den tone, der i de fleste andre lande benævnes B, for H. Man kender ikke den præcise grund til dette nationale særpræg, men en teori er, at der engang har siddet en munk og skullet kopiere tonerækken, og så er han kommet til at lave et sjusket b, som har lignet et h. (skriver man et "b" med sammenhængende skrift, uden at lukke det helt, fremkommer et "h").[kilde mangler].

--Erik Damskier 26. feb 2010, 13:17 (CET)