Diskussion:Nominel rente

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Nominel rente bruges ofte som årlig nominel rente, som netop inkluder renters rente. Denne artikel er derfor ret misvisende. (Skrev 85.81.232.166 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Flyttet fra artitkel[rediger kildetekst]

Jeg er lidt forvirret idet der står den effektive rente vil altid være lidt lavere end den nominelle rente. Er det ikke lige omvendt. Hvis fx den nomielle rente er 20% og beregnes 4 gange årligt, så er den effektive rente ca. 21,55%. Sådan fungerer det i Excel med funktionen "effektiv.rente". Marc, mb@netlines.dk (Skrev 79.138.148.165 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Forvirring[rediger kildetekst]

Jeg gik i gang med at ændre artiklen, da jeg troede at folk havde misforstået begrebet. Undervejs i min jagt på kilder, fandt jeg ud af at begrebet er flertydigt. Jeg har ikke tid til at lave en opsplitning lige nu (jeg er ikke så kyndig i WP-fu, men her er mit forslag til hvad der skal gøres:

  • Den ene betydning oprettes som "Pålydende rente" med info om at den også kaldes "kuponrente" og (særligt tidligere) "Nominel rente"
  • Den anden betydning oprettes som "Debitorrente", med henvisning fra "nominel årlig rente"
  • "Nominel rente" gøres til en flertydighedsside (eller hvad det hedder) med henvisninger til de to betydninger. NisJørgensen (diskussion) 15. jan 2015, 11:43 (CET)