Diskussion:Nordfrisisk (sprog)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sydslesvig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sydslesvig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sydslesvigrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Er der nogen, der kender den *rigtige* betegnelse for det, jeg her har kaldt "syltfrisisk"? --Troels.jensen 20. sep 2005 kl. 19:32 (CEST)

Øen hedder i hvert fald Sild. Den tyske betegnelse for dialekten er Syltring, og den lokale frisiske er söl'ring. Jeg vil mene, at den danske er sildring, men den er selvfølgelig sjældent anvendt. Da vi gennemgående bruger danske stednavne i Sydslesvig, vil det måske være mere relevant med Sild-frisisk.
Dog hedder netop Sild faktisk Sylt i den danske Wikipedia, og det er inkonsekvent. Jeg vil gøre opmærksom på det på siden. --Thathánka Íyotake 2. feb 2008, 03:27 (CET)


Jeg mener at Nordfrisisk også har været talt på den danske side af grænsen.HansJensen 31. dec 2006 kl. 09:51 (CET)

Ja - men ikke som samlet sprogområde. Det har været talt på enkelte gårde, som har været ejet af frisere sydfra, bl.a. gårdene Poppenbøl og Pokkenbøl (frisiske navne) vest for Tønder. Men nordgrænsen for frisisk som hele lokalsamfundets sprog falder sammen med den nuværende statsgrænse.--Thathánka Íyotake 2. feb 2008, 03:27 (CET)