Diskussion:Nordisk Råd

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 1950'erne, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 1950'er-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Arbejdssprog[rediger kildetekst]

Har fjernet nedenstående

"Nordisk Råd anvender dansk, norsk og svensk som officielle arbejdssprog. Finsk er aldrig blevet officielt anerkendt som arbejdssprog til trods for, at der er flere, der taler finsk end hhv. dansk og norsk."

Dels er bemærkningen om finsk ikke NPOV. Dels er spørgsmålet om Nordisk Råds arbejdssprog ikke så enkelt som det gøres til i afsnittet. Det er rigtigt at de skandinaviske sprog er arbejdssprog på rådsts sekretariat, men ved politikernes møder, fx plenarforsamlingen under Nordisk Råds session er også både finsk og islandsk arbejdssprog. (Skrev 80.163.93.206 (diskussion • bidrag) 28. apr 2010, 09:26. Husk at signere dine indlæg.)

Formandsskab[rediger kildetekst]

Fra 1/1 2016 har DK formandsskabet, og Henrik Dam Kristensen bliver præsident for NR, og Mikkel Dencker vicepræsident. http://www.danskfolkeparti.dk/Mikkel_Dencker_valgt_til_vicepræsident_for_Nordisk_Råd.--Batmacumba (diskussion) 29. nov 2015, 19:13 (CET)

Færøerne og Grønland[rediger kildetekst]

Det anføres, at "[to] af Danmarks repræsentanter kommer fra Færøerne og Grønland". Det er også sådan Nordisk Råd selv beskriver det, men jeg vil mene, at det er en kende dårligt formuleret, da det jo er to fra Grønland og to fra Færøerne, hvorimod sætningen kunne forstås som to enten fra Grønland eller Færøerne eller begge dele. Det er også en kende underligt, at der på nuværende tidspunkt er tre medlemmer fra Færøerne ifølge Nordisk Råds egen hjemmeside. --Troe2339 (diskussion) 10. jan 2021, 12:46 (CET)