Diskussion:Nordisk mytologi

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Nordisk mytologi er en god artikel. Det vil sige at den har gennemgået en proces og bliver anset som værende god som kundskabskilde og inspiration til andre artikler. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Nordisk mytologi er en del af det anbefalede emne Nordisk religion.

Huskeliste for Nordisk mytologi: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
GA GA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse GA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
GA GA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse GA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Arkæologi og Oldtid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Arkæologi og Oldtid, et forsøg på at koordinere oprettelsen af arkæologi- og oldtidsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
GA GA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse GA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Mytologi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Mytologi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Mytologi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
GA GA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse GA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


  • Denne artikel er blandt dem, som har været vist flest gange på den danske Wikipedia. Du kan derfor være med til at højne Wikipedias brugervenlighed ved at forbedre denne artikel.
  • Har du specifikke kommentarer til artiklens indhold eller detaljerede forslag til ændringer og tilføjelser, bedes du skrive dem her på denne diskussionside.



Den alfabetiske liste bør udgå, og hver af artiklerne på den bør have kategori:Nordisk mytologi. Artiklen Hedenske mytologi bør inkorporeres her. --Palnatoke 7. jan 2005 kl. 12:31 (CET)

Uden selv at have overblik og viden nok til selv at lave det, foreslår jeg at der laves en side med et stamtræ over de vigtigste aser, vaner, jætter og evt. andre vigtige skikkelser i stil med artiklen med de græske guders familietræ. Med hensyn til den alfabetiske liste - kunne man ikke formindske den, så man opnåede noget i stil med tabellen til højre på en:Norse_mythology? --Pred 4. okt 2005 kl. 23:37 (CEST)

Billeder fra julekalender[rediger kildetekst]

Flere Aser, Vaner og Jætter har fået et billede fra Tv2s julekalender, Jul i Valhalla, tilføjet. Af dem jeg lige har set kan nævnes Balder, Hejmdal, Odin, Freja (gudinde) og Loke. Og der er sikkert flere. For det første synes jeg ikke, at Tv2s gengivelser af de nordiske guder er særligt gode. For det andet er billederne alle lagt op under fair use licens, som jeg troede, vi i Danmark ikke godtog, fordi et sådan begreb ikke findes i danske lovgivning. Er jeg den eneste, der mener, disse billeder brude fjernes?--B.A.C. 4. jan 2006 kl. 17:11 (CET)

For øjeblikket er der en afstemning på Wikipedia:Afstemninger om brugen af fair use-billeder på den danske Wikipedia. Den løber frem til 14. januar og før da er det ikke helt fair at begynde at fjerne fair use-billeder, selvom der ser ud til at være flertal for, at vi ikke skal bruge dem. --Heelgrasper 4. jan 2006 kl. 17:15 (CET)
Nej, det er klart – det var jeg ikke opmærksom på.--B.A.C. 4. jan 2006 kl. 17:58 (CET)


Infoboksen til højre om Religion[rediger kildetekst]

I infoboksen til højre findes link til Alfer, Midsommer, Midgår og Valhalla. Linkene er enten flertydige eller ikke slutlinket. Jeg ville rette det, men kan ikke finde ud af det. Hvordan retter man i infoboksen? --MGA73 27. jul 2008, 21:51 (CEST)

Du bruger enten feltet "rediger" nederst i til højre skabelonen eller følger dette link: Skabelon:Nordisk religion. mvh --Ktp72 28. jul 2008, 08:32 (CEST)
Jeg ser ikke nytten af at rette links til redirects - specifikt de redirects, der viderestiller fra et underemne til et overemne. Lige nu og her er der den kosmetiske fordel at man slipper for "(Omdirigeret fra ___)"-linjen, men til gengæld vil linket ramme forkert, når/hvis vi engang får en artikel om underemnet. --Palnatoke 28. jul 2008, 09:00 (CEST)

Overlapning med artiklen om Nordisk religion[rediger kildetekst]

Der er en meget stor overlapning mellem denne artikel og artiklen om Nordisk religion. Jeg har svært ved at se, at de ikke handler om det samme, selvom de griber det an på en lidt forskellige måde. Det finder jeg uhensigtsmæssigt og "ulexikalt". (Skrev Kristianakos (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)