Diskussion:Nordre älv

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Nordre älv er blevet afvist som lovende artikel. Artiklen er altså blevet vurderet til ikke at være klar til at blive forbedret til god artikel inden for en overskuelig fremtid. Hvis du er uenig i dette, kan du efter reglerne foreskrevet i udvælgelsesproceduren for lovende artikler enten gennominere eller indberette en klage.
Artiklen Nordre älv har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 50, 2006.

Huskeliste for Nordre älv: rediger · historik · overvåg · opdater

Senest gennemgået den 27. juni 2018 (5 år og 303 dage siden) af Tøndemageren (diskussion). Artiklen er listet i kvalitetsmærkede artikler til eftersyn.

  • Flere referencer

Hvad er "en bevoksning af hvas"? --Sir48 (Thyge) 21. okt 2006 kl. 12:54 (CEST)

Det er et godt spørgsmål, især hvis man er bybo - men 'hvas' er en græsart. Den omtales kort her Hvas Avneknippe og der er billeder af den her http://www.fugleognatur.dk/gallery.asp?mode=ShowLarge&ID=6038 - det er dem, man altid skar sig på, når man som barn løb rundt med bare ben ved stranden bl.a. - apw 21. okt 2006 kl. 13:15 (CEST)

Gennemarbejdning[rediger kildetekst]

Jeg har netop gennemarbejdet hele artiklen. Den var nærmest lastet til bristepunktet med billeder. Derfor fjernede jeg nedenstående billeder. Der må kunne oprettes andre artikler eller et galleri, hvor disse kan komme med.--Bsh 22. okt 2006 kl. 11:57 (CEST)

Galleri[rediger kildetekst]

Det kan jo så diskuteres, om artiklen blev kønnere af det, sådan rent typografisk. Nu fremstår den med store hvide felter uden tekst :-) apw 22. okt 2006 kl. 12:02 (CEST)
Det har du helt ret i. Det er sådan lidt pest eller kolera-agtigt! Du skal ikke høre et ondt ord fra mig, hvis du sætter billederne ind igen, men den bedste løsning er nok at fjerne lidt flere billeder og så oprette et galleri. Jeg er dog ikke helt sikker på, hvordan man opretter et galleri.--Bsh 22. okt 2006 kl. 12:05 (CEST)
En anden løsning ville desuden være at skrive en indledning, der er lang nok til at matche infoboksen. Infoboksens længde er nemlig i høj grad skyld i det dårlige layout.--Bsh 22. okt 2006 kl. 12:10 (CEST)
Jeg har flyttet billederne, så whitespaces forsvandt. Alternativet med galleri er ganske enkelt - man sætter billederne ind mellem <gallery> og </gallery> uden størrelsesangivelse og placering, se ovenfor --Sir48 (Thyge) 22. okt 2006 kl. 12:37 (CEST)
Så har jeg oprettet galleriet og flyttet lidt rundt på billederne. Hvad siger I til dét?--Bsh 22. okt 2006 kl. 15:21 (CEST)
Nu du spørger, bliver jeg vel et svar skyldigt. Helt ærligt kan jeg ikke se, at det har forbedret artiklen. Dit argument for at ændre artiklen var jo, at den var "lastet til bristepunktet med billeder" - nu sidder selvsamme billeder bare i slutningen af artiklen, hvor de før indgik i en sammenhæng med teksten.
Da jeg skrev artiklen om Nordre älv benyttede jeg samme opsætning og lay-out (inkl. de mange billeder), som jeg brugte, da jeg oprettede artiklen om Göta älv - det er jo samme vand, der løber i dem begge. På min diskussionside kan du se, at dén artikel af en svensk bruger omtales som fantastisk. På den svenske sv:Göta älvs diskussonside bemærkes den også. Her omtales den svenske artikel som pinsam i forhold til den danske ditto.
Så når alt kommer til alt (og sagt i al fordragelighed), er det vel i bund og grund et spørgsmål om smag og behag :-) apw 22. okt 2006 kl. 19:25 (CEST)
Det ér naturligvis et spørgsmål om smag og behag. Jeg synes, artiklen havde for mange billeder, og ville egentlig foretrække, at nogle af dem blev flyttet til andre artikler - billederne af den nye kirke i Ytterby kunne fx flyttes til en artikel om denne. Galleriet var egentligt blot et forsøg på at fjerne billeder fra artiklen uden et "smide dem væk". Jeg har sat billederne ind, som de sad før, idet jeg er enig i, at jeg ikke har forbedret artiklen ved at flytte dem rundt. Mit primære fokus med mine redigeringer var egentligt også teksten. Jeg synes i øverigt, at artiklen er rigtig god, hvilket også gælder for dén om Göta älv!--Bsh 22. okt 2006 kl. 21:20 (CEST)
Konstruktivt samarbejde giver altid gode resultater.
Jeg er særdeles godt tilfreds med de redigeringer, du har lavet i selve teksten. Det har løftet artiklen betydeligt. Jeg havde haft den liggende i længere tid i min sandkasse, men var gået lidt træt i det, så den var ikke helt gennemarbejdet, da jeg lagde den ud. Der var lidt for meget telegramstil og kladde over den. Du har formået at gøre den mere flydende og mundret.
Billederne i højre side har også en praktisk funktion, uden at det dog var bevidst tilsigtet - de gør nemlig linierne smallere og dermed mere læsbare. De lange linier i Wikipedia kan være en hindring for de mange hundrede tusinde funktionelle analfabeter, der findes i Danmark. For det er sværere at overskue lange linier end korte.
Så dine tekstredigeringer og de korte linier har forhåbentligt medført, at endnu flere kan få glæde af artiklen.
En artikel om Ytterby ligger langt ude i fremtiden - jeg er gået i gang med research til en artikel om det svenske skib, Vasa, der sank på sin jomfrurejse i 1628 og blev bjærget igen i 1961 (synes det er for nemt sluppet, at bare oversætte fra den svenske wikipedia). Den har førsteprioritet lige nu. apw 22. okt 2006 kl. 21:43 (CEST)
Den almindelige og anerkendte løsning på "overtallige" billeder er at skabe galleriet Nordre älv på Commons og indsætte skabelonen {{Commons}} nederst i artiklen. --Sir48 (Thyge) 22. okt 2006 kl. 21:51 (CEST)
Til Apw: Jeg er glad for, du kan lide mine redigeringer - så har samarbejdet jo virket! I øvrigt behøver man ikke være funktionel analfabet for at have problemer med lange linjer. Når man når over de ca. 60 tegn på en linje, sænker man læsehastigheden, fordi man skal dreje øjne og nakke uhensigtsmæssigt; også selvom man er "normalt læsende".--Bsh 22. okt 2006 kl. 21:58 (CEST)

Hvad skal vi med et kort, der viser hvor Kungälvs kommun ligger? Det ville da være langt nyttigere med et kort, der viste hvor Nordre älv løber. --Palnatoke 22. okt 2006 kl. 22:50 (CEST)

Kortet viser jo sådan set også Nordre älv, selvom man sikkert godt kunne lave et, der ikke fremhæver kommunen.--Bsh 22. okt 2006 kl. 22:57 (CEST)
Et kort over elven havde været optimalt, men i mangel af bedre fører koordinaterne øverst i artiklen til både satelitfotos og kort over området, og længere nede på siden er der et direkte link til Googlemaps, hvor der er et godt satelitfoto af älven. På svensk Wikipedia var der ingen, og de kort jeg kunne finde på nettet, var belagt med copyright. apw 22. okt 2006 kl. 23:12 (CEST)

Redigeringsskabeloner[rediger kildetekst]

På min skærm står der 8 redigeringsskabeloner nede i sidste afsnit. Hvordan får man dem til at stå rigtigt? Jeg har bemærket, at tit bliver sådan, når der er billeder eller skabeloner i højre side. Sunds 23. okt 2006 kl. 16:10 (CEST)

Jeg er ikke helt klar over, hvad du mener med redigeringsskabeloner. På min skærm ser siden helt normal ud. - apw 23. okt 2006 kl. 16:21 (CEST)

I afsnittet Ormo skärmanläggning sidste linie har inde jeg inde teksten stående [rediger] 8 gange ved siden af hinanden. Til gengæld mangler de ved de foregående afsnit. Sunds 23. okt 2006 kl. 16:34 (CEST)

Ja, det lyder godt nok underligt. Normalt skal der kun stå [redigér] i forbindelse med overskrifterne, dvs. de enkelte afsnit. Hos mig er alt, som det skal være. Ud for hver overskrif er det muligt at klikke på [redigér]. Jeg kan ikke lige gennemskue, hvorfor det ser anderledes ud hos dig. - apw 23. okt 2006 kl. 16:41 (CEST)
I Internet Explorer ser det normalt ud, men i Mozilla Firefox ser det ud, som Sunds beskriver Havregryn 23. okt 2006 kl. 16:46 (CEST)
Ok, der er som regel en forklaring på det meste - og nu har jeg et godt argument for at beholde min Internet Explorer frem for at prøve Firefox :-) apw 23. okt 2006 kl. 16:51 (CEST)
Prøv at se her på landsbybrønden. Måske hjælper det at gøre, som der står der. --Sir48 (Thyge) 23. okt 2006 kl. 17:01 (CEST)
Det gør det ikke, hvis du mener Ctrl + F5 - men det var da et forsøg værd. Havregryn 23. okt 2006 kl. 17:12 (CEST)
Er du opmærksom på, at tømning af cache er anderledes i Mozilla og ikke ctrl+F5 som i IE? I Mozilla sker det ved at holde shifttasten nede og klikke på reload eller trykke på control-shift-r. Mvh --Sir48 (Thyge) 23. okt 2006 kl. 17:31 (CEST)
Det hjælper heller ikke; men som Sunds skrev: Det sker i alle artikler, der har billeder i højre side. I dette tilfælde er det bare mere fremtrædende, da der er billeder i hele kolonnen, så alle Rediger-links kommer til at stå i bunden i stedet for, at kun nogle få står i en klump. Havregryn 23. okt 2006 kl. 17:39 (CEST)
Jeg bruger Opera og ser også otte gange redigér i det samme afsnit. --Heelgrasper 23. okt 2006 kl. 18:28 (CEST)

Jeg har valideret siden ved hjælp af WDG HTML Validator og fik følgende resultat:

Document Checked
URL: http://da.wikipedia.org/wiki/Nordre_%C3%A4lv
Last modified: Sun, 22 Oct 2006 20:45:40 GMT
Character encoding: UTF-8
Level of HTML: XHTML 1.0 Transitional
Congratulations, no errors!

Noget tyder måske på, at Firefox og Opera ikke helt opfylder HTML standarden fuldt ud. - apw 23. okt 2006 kl. 18:58 (CEST)

Det er næppe et HTML-problem, men snarere et CSS-problem, som i øvrigt også viser sig i Safari.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 23. okt 2006 kl. 22:32 (CEST)
PS: Firefox og Opera er kendt for at understøtte diverse webstandarder bedre[1] end Internet Explorer.
Med andre ord: Vi bør lave vores CSS om, så det følger standarden. --Palnatoke 23. okt 2006 kl. 22:56 (CEST)

Luger eller stigbord?[rediger kildetekst]

De "luger" der omtales i afsnittet Nordre älv#Ormo skärmanläggning, skal vel rettelig kaldes stigbord? I øvrigt kan titlen vel uden problemer oversættes til Ormo afspærringsanlæg?--Sten Porse 14. maj 2007 kl. 11:37 (CEST)

Hej Sten, jeg tror, du har ret i, at der må være tale om stigbord. Jeg kendte ikke det ord, men da det jo betyder en lem i en sluse, må det være dét, der er tale om. Jeg har rettet lidt i teksten, så ordet kommer med. Med hensyn til at fordanske Ormo skärmanläggning til Ormo afspærringsanlæg er jeg lidt i tvivl. For navnet på sluseanlægget er Ormo skärmanläggning - så det vil vel være lidt ligesom at kalde Trafalgar Square for Trafalgar kvadraten på dansk. Jeg nøjes med at kursivere ordet, så kan man da se, at der er tale om et navn. Men skulle nogen finde et brugbart dansk navn for anlægget, vil jeg da ikke modsætte mig en ændring. - apw 14. maj 2007 kl. 17:19 (CEST)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Siebrand slettede Image:Bohus_fastning_1658.jpg: Dupe of Image:Bohus fästning 1658.jpg;

-- CommonsTicker 30. apr 2008, 00:18 (CEST)

Nedgradering[rediger kildetekst]

Artiklen har i en længere periode haft kritikpunkter på Wikipedia:Kvalitetsmærkede artikler til efter#Nordre älv haft mulighed for at få rettet op på problemerne. Dette er ikke sket, og derfor er LA-vurderingen frataget igen. mvh Tøndemageren (diskussion) 28. jun 2018, 08:58 (CEST)