Diskussion:Nordvik (Hordaland)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Hvordan kan et turområde omtales som en "by"?[rediger kildetekst]

Et leksikon skal prøve at være korrekt og seriøst. I denne artikel stod der faktisk: "Nordvik er en by i sydlige del af bydelen Fana i Bergen kommune, og i nordre del af Os kommune i Hordaland fylke i Norge." - Hallo, Nordvik har 416 indbyggere, og er et turområde i byen Bergen. For at regnes som "by", skal der være mindst 5.000 indbyggere (før 1995 mindst 15.000 indbyggere), samt rådhus/kommunecenter. Et sted med 416 indbyggere er under ingen omstændigheder en "by", det ville være en landsby; men Nordvik er en bydel i Bergen, og sorterer under Bergen rådhus.

Så stod der ordret: "Byen har 416 indbyggere (2012), hvoraf 366 bor i Bergen i Bergen og 50 i Os." Hvad menes med at bo "i Bergen i Bergen"?

Folk i Nordvik bor i Bergen og Os kommuner, og deres bydel regnes som et turområde i Bergen by og Os. Men det udtrykkes altså ikke med "i Bergen i Bergen".

"Kiosken Buena ligger hvor en elv løber ud på grænsen mellem Nordvik og Søvik. Længere mod syd ligger der også en strand i en fjord som er et populært badested." At navngive en privatdrevet kiosk i Wikipedia synes jeg er uheldigt - især, når man ikke navngiver den omtalte "strand i en fjord". Der er tale om Søvikvågen badestrand; og den ligger, som det fremgår af navnet, ved en våg (en vig) - og det er ikke en fjord. Med venlig hilsen --Nordfra (diskussion) 18. jul 2017, 10:39 (CEST)