Diskussion:Normalside

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

En normalside (forkortet ns.) er en måleenhed for antallet af tegn på en side.

Æh...det er vist forkert formuleret. Det er jo snarere en måde at definere forholdet mellem antallet af typeenheder og antallet af sider. Jeg kan imidlertid ikke lige komme på en ordentlig formulering til erstatning.--Heelgrasper 24. maj 2005 kl. 08:11 (CEST)

Jeg ændrede ovenstående ordlyd. Da det ikke som sådan er en måleenhed men snarere en norm brugte jeg denne term.Jeppe Majlund 13. jun 2009, 01:05 (CEST)

På gymnasialt niveau regnes en normalside for 1300 bogstaver (altså anslag uden mellemrum). Hvad der står i SRP-bogen må stå for deres egen regning - jvf. bekendtgørelsen for stx (https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=132647). Skal vi ikke bruge definitionen fra Undervisningsministeriets bekendtgørelse i stedet for en fra en studiehåndbog? I øvrigt forstår jeg ikke kildehenvisning 1, der linker til fagkonsulenten for fransks side på emu. Jeg har ikke kunnet finde noget med normalsideangivelse der. I øvrigt: "I gymnasiel sammenhæng benyttes normalsider bl.a. når eksamenspensum skal sammensættes". Det er forældet. Efter reformen anvender man ikke normalsider i pensumopgivelser længere i de fag, jeg har kendskab til.(skrev Scheindk (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)