Diskussion:Normannere

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Italien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Italien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Italien-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Frankrig Denne artikel er en del af WikiProjekt Frankrig, et forsøg på at forbedre artikler om Frankrig på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg kan ikke flytte den her artikel til normannerne (uden folk) da en gammel dansk film har taget det navn. Folkeslaget må være det en wiki-bruger vil forvente at finde når der søges på normannerne. Kan nogle rette det? Lennart Larsen 4. feb 2006 kl. 10:47 (CET)

Ganger-Rolf er en norsk sagnhelt og kan ikke være den samme som Rolf søn af den danske kong Erik. Haabet 4. feb 2006 kl. 11:34 (CET)

Sagen er vel at Rollo er historisk, men at vi ikke kender hans baggrund. Det er i øvrigt beskrevet fint i den norske artikel om ham. --Palnatoke 4. feb 2006 kl. 11:37 (CET)
Jamen hans baggrund er fint beskrevet af hans oldebarn.Haabet 5. feb 2006 kl. 16:10 (CET)
Oldebørn er ikke nødvendigvis troværdige kilder. Hvilket oldebarn taler du i øvrigt om? --Palnatoke 5. feb 2006 kl. 17:10 (CET)

Ok Norske og islandske historiker, som kun lever nogen få hundet år efter begivenherne i et andet land er mere troværdige end Dudo, der mente at Rollo var en fordrevet dansk kongssønn, sønn av kong Erik. Jeg kan ikke lige huske hvem Dudo nævnte som kilde.Haabet 5. feb 2006 kl. 17:20 (CET)

Ved nogen, og står det et sted, som jeg ikke kan finde, hvordan normannerne kom fra Normandiet til Syditalien? Sejlede de ad floder eller hele vejen uden om? Kilde er også ønskelig. Jan Eskildsen 87.57.196.95 26. dec 2009, 00:14 (CET)

Hej Jan. De første normanner i Syditalien var pilgrimme, og fulgte formentlig Via Romea (Vejen til Rom), der hed sådan sydgående retning, mens den omvendte vej mod nord til Canterbury hed Via Francigena. Ruten til søs var sikkert mere bekvem, men på den tid var det nuværende Spanien og Portugal erobret af araberne, og strædet ved Gibraltar og hele det vestlige Middelhav var befængt med pirater. Søruten fra Sydfrankrig kom først rigtigt i gang, da Roger 1. erobrede Sicilien og Malta, og Gibraltar-rutens betydning voksede først i takt med, at de kristne generobrede den Iberiske halvø i det 12. til 15. århundrede. Og selv da var der meget pirateri fra baser i Nordafrika.--Rsteen 26. dec 2009, 10:22 (CET)