Diskussion:Okayama Slot

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Japans flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Japan, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Japan-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Stavemåde[rediger kildetekst]

Jeg kunne godt tænke mig at kende til ræsonnementet bag stavemåden med 'j'. Jeg kender ikke et snus til japansk eller translitterationen af dette sprog, men jeg ser navnet 'Okayama' anvendt i danske opslagsværker af nyere årgange som Gyldendals Verdensatlas (2006), ligesom vi har flere artikler, der nævner stednavnet med 'y', men ingen (undtaget dem, der er rettet i forbindelse med oprettelsen af nærværende artikel), der bruger 'j'-stavemåden. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 13. sep 2017, 10:58 (CEST)

Du har ret. Jeg opfattede stavemåden med y som en anglificering (artiklen er oversat fra engelsk) men ved en kontrol kan jeg se, at der er tradition for at bruge y i stedet for j, så en flytning til dette navn er det eneste rigtige. Jeg flytter den lige. Rmir2 (diskussion) 13. sep 2017, 11:05 (CEST)
Det er ok. Jeg tror primært at brugen på engelsk af 'y' i stedet for 'j' i translitterationer findes ved kyrilliske sprog. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 13. sep 2017, 12:20 (CEST)
Brugen er y er fuldt ud korrekt. På både engelsk og dansk benyttes nemlig som regel Hepburn-systemet ved translitteration af japansk. Et system som japanerne også i stort omfang selv benytter. Der er nogle varianter over systemet, bla.a. ved lange vokaler, men ved almindelige stavelser som her er det samme translitteration der benyttes. Kanjien 山 (yama) i navnet betyder i øvrigt bjerg og benyttes i mange egennavne. --Dannebrog Spy (diskussion) 13. sep 2017, 16:11 (CEST)