Diskussion:Olsen-banden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Antiguo-Artículo bueno-blue.svg Artiklen Olsen-banden er blevet afvist som lovende artikel. Artiklen er altså blevet vurderet til ikke at være klar til at blive forbedret til god artikel inden for en overskuelig fremtid. Hvis du er uenig i dette, kan du efter reglerne foreskrevet i udvælgelsesproceduren for lovende artikler enten gennominere eller indberette en klage.
Stock post message.svg Huskeliste for Olsen-banden: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Artiklen bør opbygges med en ordentlig indledning og trivia-afsnittet skal enten slettes, eller de vigtige dele skal indskrives i relevante afsnit. Toxophilus (diskussion) 2. maj 2018, 12:55 (CEST)
  • Kilder. Mange flere kilder. Kun to direkte henvisninger i teksten er alt for lidt. Toxophilus (diskussion) 2. maj 2018, 12:55 (CEST)
  • Symbol comment vote.svg Kommentar Den tyske artikel (de:Olsenbande) ser meget god ud og kunne sagtens oversættes til dansk, hvis nogen har tid og lyst. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 19. jul 2018, 18:39 (CEST)
Video-x-generic.svg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Hei, jeg kan bare skrive litt norsk, saa kan dere ogsaa fortelle noe om Franz Jaeger her i artikelen ved Olsenbanden. Jeg kan ikke skrive riktig dansk, derfor vil jeg ikke gjöre noe galt. Hilsen Tiontai.

Fint nok. Jeg har tilføjet dette til artiklen. God idé iøvrigt. Hvorfor er der ingen der har tænkt på dette før nu.

Jeg har også tilføjet en "rød tråd" som jeg hørte nævnt i noget ekstramatriale på een af dvderne. Det faldt mig ind at den manglede.

Håber det er fint nok.

Hilsen: Steven Nybo Andersen.

Stavningen[redigér wikikode]

Olsen-banden blev i samtlige versioner af de 14 voksne film (dvs. eksklusiv juniorversioner) stavet med bindestreg og lille b jf. IMDb. Derfor har jeg tilpasset artiklen til dette og flyttet diverse sider. --Maitch 17. sep 2005 kl. 17:06 (CEST)

OK, det er fair nok, men når så resten af Olsen-banden-filmene bliver oprettet som artikler, kan vi så aftale, at der bliver lavet en re-direct fra "Olsen Banden" til Olsen-banden, så artiklerne løbende kan findes, selvom der under skuespiller-portrætterne er anført stavemåden Olsen Banden?

Hvis ikke, skal vi jo ind og rette titlerne på hver enkelt skuespiller, f.eks. Poul Bundgaard. Mvh Frank R, 17. sep. 2005 kl. 17.46.

Hvis de korrekte titler er med bindestreg, ville det optimale være at rette alle henvisninger til den stavemåde. Men redirects er selvfølgelig en god idé under alle omstændigheder. --Pbn 18. sep 2005 kl. 11:36 (CEST)

Andet[redigér wikikode]

Jeg er ikke voldsomt godt ind i handlingerne i de forsellige film, men mener at kunne huske at mindst en af filmene ikke ender med at Olsen bliver fængslet.

Det drejer sig vist om Olsen-banden går amok og Olsen-bandens sidste bedrifter, der begge slutter med, at alle – også Egon – rejser til Mallorca.--Heelgrasper 22. okt 2005 kl. 14:21 (CEST)
Apropros handlingerne i de forskellige film, ville det så ikke være muligt at få lagt en beskrivelse af dem ind på de forskellige films sider? Som det er nu, er der kun rolle-listen på de forskellige sider, og det ville klæde dem at blive uddybet lidt mere - evt med mindeværdige øjeblikke (f.eks. indbruddet i Det Kongelige Teater under Elverhøj). (skrev 83.95.138.197)
Joda, det fordrer blot at nogen, der er inde i stoffet, begynder at skrive det på. --Palnatoke 25. okt 2005 kl. 12:28 (CEST)

Bandeord[redigér wikikode]

Har valgt at lave en ændring... bandeord betyder hårde ord der har med Gud og djævelen at gøre, så jeg synes det var mere passende at sige Egons Skældsord --RasmusKr 19. mar 2007 kl 16:55

God idé. PS: Husk at logge på. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 19. mar 2007 kl. 17:03 (CET)

Flyttet til Wikiqoute[redigér wikikode]

Egon Olsens skældsord er flyttet til Wikiqoute. Klik på linket nederst til højre i artiklen. (skrev Mulvany (diskussion • bidrag) 22. mar 2008, 01:45. Husk at signere dine indlæg.)

Inspiration[redigér wikikode]

Er der noget med at Olsen banden er inspireret af striber (tegneserier til aviser)? er der nogen der har fakta? Jeg syntes nogen har talt om at Olsenbandens udtryk skulle være samme humor som i striber eller noget i den stil. (skrev 90.184.75.85 (diskussion • bidrag) 12. jun 2011, 02:35. Husk at signere dine indlæg.)

Ovenstående er flyttet ned fra afsnittet Andet, hvor det umotiveret var sat ind i diskussionen. --Arne (Amjaabc) 12. jun 2011, 07:40 (CEST)