Diskussion:Olsen-banden på sporet

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

" i filmen tror Egon Olsen fejlagtigt, at banen er nedlagt"

Er det rigtigt? Som jeg husker det, opstår situationen fordi planen blev udskudt een dag så den nye køreplan trådte i kraft. Jeg må se den igen for at blive sikker.

Du har ret og jeg har rettet lidt til. Hjælp gerne Wikipedia med at rette artikler, og ved at oprette en brugerkonto for dig selv. --Madglad (diskussion) 15. mar 2018, 13:22 (CET)
Det er to forskellige ting. Første dag de stjæler vognen gælder den gamle køreplan, som Egon har lært udenad. Her kører de vognen til et industriområde, formentlig Sydhavnen, hvor de læsser guldbarrerne over på en lastbil. Den bryder sammen under guldet og Kjelds vægt, og da politiet samtidig kommer, må banden stikke af. Den plan kan altså ikke bruges en gang til, og Egon må finde på noget nyt til næste dag. Her stjæler de vognen igen, men da sommerkøreplanen er trådt i kraft samme dag, passer Egons nye plan ikke alligevel. Det løser han så umiddelbart med en kortslutning, der sætter signalerne på rødt. Det stopper alle de andre tog, så banden kan uhindret videre til Langebro og Amagerbanen.
På det tidspunkt havde der ikke kørt persontog på Amagerbanen i 28 år. Kjeld siger at han ikke engang vidste, at der var skinner på Amager, og Egon tror at banen er nedlagt. Men som banden og Bøffen pludselig opdager, så kørte der altså stadig godstog, hvilket der gjorde både før og efter køreplansskiftet. I filmen bliver det så bare gjort ekstra dramatisk ved, at godstoget kommer netop som banden er på vej den anden vej. --Dannebrog Spy (diskussion) 15. mar 2018, 13:23 (CET)