Diskussion:Opioider

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Opioid)
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Lattergas som opioid ligand[rediger kildetekst]

Lattergas, N2O, mistænkes for at stimulere opioidreceptorerne, hvilket bl.a. giver gassen sin smertestillende effekt.

Mistænkes har en lidt negativ klang. Jeg går ikke ud fra, der menes, det er en dårlig ting, at lattergas stimulerer opioidreceptorerne, men snarere, at man tror, det er grunden til, at lattergas virker smertestillende. Eller hvad? Når man læser det, kan det forstås som om, lattergas har den bivirkning at virke stimulerende på opioidreceptorerne. Ligesom fx ”bromerede flammehæmmere mistænkes for at være kræftfremkaldende”--B.A.C. 5. jan 2006 kl. 02:05 (CET)

  • Det er ikke endegyldigt bevist, at N2O er en opioid ligand, men det er en plausibel teori som til en vis grad understøttes af forskning. Ordlyden er dårlig, forsøger at formulere en bedre rettelse. --Bruger:Northen 21. jul 2006 kl. 18:41 (CET)