Diskussion:Ortodokse kirke

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kristendom Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kristendom, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kristendomsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Advarsel: "ortodokse kirker" findes allerede og bør vel ændres til en omdirigering hertil? Men hvilken titel er den bedste? Store eller små bogstaver, ental eller flertal, med eller uden kenderord? /JeppeSN 4. dec 2005 kl. 15:45 (CET)

Flertalsformen er vel den bedste, da den ikke er noget i sig selv, men peger på flere forskellige. Jeg tror jeg foretrækker De ortodokse kirker -- Nico 4. dec 2005 kl. 16:03 (CET)
Jeg efterlyser fortsat en afklaring af dette. Hvis det nuværende navn fastholdes, skal både ortodokse kirke og ortodokse kirker ændres. Hvis der ikke kommer flere kommentarer, vælger jeg det af Nico foreslåede navn. /JeppeSN 6. dec 2005 kl. 12:54 (CET)
Hermed gjort. /JeppeSN 9. dec 2005 kl. 23:19 (CET)

Hvorfor og hvordan er De Ortodokse Kirker konservative? I forhold til romerkirken, i relation til lutherdom? Eller... Afhænger det ikke meget af sammenhæng og spørgsmål?

                           Panteleïmon 1. apr 2006 kl. 15:34 (CEST)

Helgener[redigér wikikode]

Ligesom katolikkerne ... mener de ortodokse, at Guds magt kan formidles af helgener, dvs. martyrer og særligt hellige mænd og kvinder

Dette punkt er af betydning, og klar formulering er ønskelig. Hvad menes med at "Guds magt kan formidles af helgener"? Og lærer ortodokse og katolikker det samme på dette punkt? -- Sebastjan 05. dec. 2005 kl. 09:45 (CET)

Størstedelen af helg[en]erne er fælles

Også ved dette vil jeg sætte spørgsmålstegn. Pave Johannes Paul 2. har som bekendt kanoniseret et meget stort antal helgener og helgeninder. Jeg kan ikke tro at de ortodokse kristne interesserer sig særligt herfor. -- Sebastjan 07. dec. 2005 kl. 08:50 (CET)


Er det ikke forkert at kalde den græsk ortodokse kirke for græsk katolsk? Betegnelsen blev også brugt om den russiske og andre ortodokse kiker. Betegnelsen er forvirrende og bør reserveres til uniatkirker/unieredekirker under Romerkirken. Mvh. Rasputin

Helt korrekt. Den danske ortodokse menighed bruger heller ikke den betegnelse. [1] Valentin 11. aug 2006 kl. 02:00 (CEST)

Kilder[redigér wikikode]

Teksten er en oversat og bearbejdet udgave af artiklen "orthodox church" i orthodoxwiki.org. Oplysningerne kan findes i de to angivne bøger af Kalistos Ware, som jeg har læst. Jeg er selv ortodox, og er forfatter til hjemmesiden "Gudstro", som også er angivet i artiklen. --Kristianakos (diskussion) 6. apr 2012, 20:44 (CEST)