Diskussion:Palads Teatret (København)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Ældre diskussioner[rediger kildetekst]

Palads teateret blev bygget på den grund der, på det tidspunkt, husede Københavns Hovedbanegård

Noget er der om det. Men Københavns Hovedbanegård har aldrig ligget dér. Før (den nuværende) hovedbanegård blev taget i brug, havde København flere banegårde, hver for sin bane: Nordbanegården, Klampenborgbanegården, m.m. Disse lå vistnok på den omtalte grund. Jeg har fundet lidt derom: [1]

Sebastjan 29 apr. 2005 kl. 15:00 (CEST)

Nu er der lige det ved det, at der også findes et Palads Teatret i Århus (biograf) - og det eksisterer stadig. Det har nogle år på bagen. Så måske skulle der laves en flertydig artikel på Palads Teatret med forskellige muligheder? Jeg ved ikke om det også findes (fandtes) i andre byer. --Kurt L 29. apr 2005 kl. 16:02 (CEST)

Mail om fejl i arkitekt mv.[rediger kildetekst]

VRT Der er en e-mail vedrørende denne artikel arkiveret i Wikimedias Volunteer Response Team-system.
Sagen drejer sig om: Forkert arkitekt
Link til mail (VRT-konto kræves)

Vi har fået en mail, om at det er den forkerte arkitekt, der er nævnt i infoboksen. Der henvises bl.a. til, at der står noget modstridende i 3. afsnit. Derudover har det aldrig været en banegård, eller en del af en banegård. Det ligger dog tæt på.

Citat Arkitektens navn i Faktaboksen i højre side er forkert.

Som der står i brødteksten under "Historie", så står der i tredie afsnit, linje to, med sætningen, "I stedet købte Sophus Madsen grunden ved Axeltorv og lod arkitekterne Andreas Clemmensen og Johan Nielsen tegne den nye bygning i nybarok stil, hvor biografen i dag har til huse."

Så det er ikke Johan Daniel Herholdt som er arkitekt på den bygning. Han var der i mod arkitekt på den bygning som var Københavns anden banegård, som lå der hvor Boulevardbanen (hullet) ligger nu. Han døde i 1902 og den anden banegård stod færdig i 1865 og paladsteateret stod færdig i 1918.

Så i følge mit gravearbejde, så har Paladsteateret aldrig været en banegård, eller en del af en banegård. Men jo, banegårdsbygningen og teateretbygning, ligger på omtrent samme grundstykke, bare ikke lige over/under, men forskudt. I kan også se på tegninger og kort, bygninger ligner ikke.

I kan finde kontrol på mit skriv inde på "Kend København "Københavns Hovedbanegård. Her kan I finde oplysninger om "Københavns Første, Anden og Tredie Hovedbanegård. Under den Anden banegård, kan I finde datoer og navne.

I kunne også tjeke, ved at kontakte Københavns Bymuseum.

I kan også gå ind på Historiske Atlas og se tidsperioderne.

Citat

Jeg synes umiddelbart, at det lyder som om, det er værd at kigge nærmmere på. Er der nogle, der er interesserede i Palads? --MGA73 (diskussion) 21. apr. 2024, 20:47 (CEST)[svar]