Diskussion:Pansermuseet i Oksbøl

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Sammenhængen til brandbilsmuseet[redigér wikikode]

Som det også fremgår af museets hjemmeside, deler Pansermuseet lokaler med Brandbilsmuseet (Brandbilsmuseets hjemmeside). Jeg er meget i tvivl om, hvordan vi skal håndtere denne løsning. Når man ser brandbilmuseets hjemmeside, er der en overskrift, der hedder Panser- og brandbilsmuseet, men de vedligeholder tilsyneladende fortsat to hjemmesider, og når man besøger museet, er der også en ret skarp opdeling mellem de to samlinger, selv om billetterne giver adgang til begge.

Jeg kunne være fristet til at lave det om til én artikel, hvor der er fokus på hver af de to samlinger, der jo i øvrigt har hver deres udspring (Brandbilsmuseet stammer oprindeligt fra Aarhus: [1]. Alternativt skulle man beholde denne artikel og oprette en selvstændig for Brandbilsmuseet samt en lille samleartikel for museumssamarbejdet i Oksbøl. Kommentarer udbedes. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 9. sep 2016, 11:11 (CEST)

Første bud på enten en selvstændig artikel om Brandbilsmuseet eller en fællesartikel kan ses på Bruger:Amjaabc/sandkasse1. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 9. sep 2016, 12:03 (CEST)
Jeg er fristet til at lade dem være to særskilte artikler. Som du selv skriver, så stammer brandbilsmuseet fra Aarhus, og har således tidligere været helt selvstændigt og mede egen adresse osv. Når de tilmed har to separate udstillinger og hver deres hjemmeside, vil jeg mene at det stadig er to forskellige museer, der fortjener hver deres artikel her på wiki. Jeg har i sin tid oprettet de to artikler Brandmuseet og Nykøbing Falster Frisørmuseum, selvom museer deler en bygning i Nykøbing Falster. Jeg er dog bestemt også åben for at lade de to artikler skrive sammen, hvis andre mener det er en bedre løsning. Mvh. Toxophilus (diskussion) 27. sep 2016, 18:24 (CEST)
Jeg mener vi bør have to artikler om de to forskellige emner, også fordi de to samlinger der adskilt. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 27. sep 2016, 18:26 (CEST)
Hvis det er en slags fusionsmuseum, kunne der vel godt være en artikel der beskrev dem samlet, og alligevel en artikel separat om hver? -- Mvh PHansen (diskussion) 27. sep 2016, 18:39 (CEST)
Såfremt det rent faktisk er et fusionsmuseum, så vil jeg give PHansen fuldstændigt ret. Det er alleredegjort med eksempelvis Østfyns Museer og de mange underafdelinger. Det er dog ikke mit indtryk, at det er et fusionsmuseum, da de tilsyneladende ikke har samme administration. Mvh. Toxophilus (diskussion) 27. sep 2016, 19:27 (CEST)
Jeg skal ikke kunne sige, om de har separate administrationer. Jeg var der i sommerferien, og der er fælles billetsalg og billetter. Men udstillingerne er fysisk adskilte på den måde, at man først træder ind i brandbilsmuseet, og efter nogle rum med disse kan man via en ganske almindelig dør gå ind i pansermuseet. Så vidt jeg kan kunne forstå, kan man ikke komme til sidstnævnte uden at komme igennem førstnævnte. Men jeg hælder nok efterhånden til de tre artikler. I øvrigt, hvis nogen har lyst, er man velkommen til at bruge mit oplæg, hvis man mener, det skal gøres i denne måned, for jeg er vildt optaget med andre ting hele resten af ugen. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 27. sep 2016, 22:06 (CEST)
Hej folkens, jeg mener det muligt kan løses som at særudstillinger kan beskrives kort i den overordnede artikel om det overordnede museum, og derfra er der links til 2 uddybende artikler om hver sin samling (i dette tilfælde Pansermuseum og Brandbilsmuseum adskilt). Så i alt tre små artikler, hvis nogen orker? Jeg kan også skrive lidt af de tre artikler, hvis ikke andre har tid. Blot et forslag. Mvh Leliva (diskussion) 29. sep 2016, 09:25 (CEST)