Diskussion:Paradigmeskift

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Er der nogensinde nogen, der har set disse såkaldte paradigmeskift? --Palnatoke 7. dec 2004 kl. 06:58 (CET)

Et hurtigt eksempel kunne være da man gik fra at tro at jorden var solsystemets centrum til at mene at solen er det. Dette havde vidtrækkende konsekvenser for bl.a. fysikken. Isfisk 7. dec 2004 kl. 10:05 (CET)
Havde det? Skete der ikke snarere det, at man på baggrund af beregninger påviste at den geocentriske opfattelse havde ringere forklaringskraft end den heliocentriske? Det var jo ikke sådan at den videnskabelige tilgang til verden pludselig blev opfundet eller indført - den har jo altid været der. Jeg ser det mere som en politisk/sociologisk forandring. --Palnatoke 7. dec 2004 kl. 14:08 (CET)
Man kunne altid diskutere hvorvidt de paradigmeskift, som beskrevet af Kuhn foregår i virkeligheden. Men ved en enkel tilføjning i retning af "ifølge filosoffen Thomas Kuhn" kunne lave artiklen mere npov. Det er i hvert fald en koncept der fortjener beskrivelse. Fedor 7. dec 2004 kl. 17:11 (CET)

Einstein - Kvantefysik?[rediger kildetekst]

Var det ikke bohr der fandt på det og einstein der ikke troede på det?

Einstein var med til at lave den, men "fortrød". Hvor Bohr var overbevist om den var det at Einstein prøvede at lave sin teori om alting. Mener at der står noget på den engelse side om Einstein om dette.

Jeg mener ingenlunde eksemplet på paradigmeskift indenfor erhvervs- og arbejdsliv bør være i artiklen. Jeg kan ikke se, hvordan det er et godt eksempel på paradigmeskift, og jeg synes heller ikke skemaet forklarer sig selv. Et paradigmeskift må være forklaret ud fra to etablerede paradigmer, som er klart afgrænsede, ellers tjener det ikke som et godt eksempel. Jeg er enig i at en lang række emner har fået nye tilgangsvinkler i det 21. århundrede, men klart afgrænsede paradigmer er det ikke. Er der nogen, der kan fremstille argumenter for at eksemplet bibeholdes i artiklen? --Sabbe 14. dec 2008, 06:51 (CET)

Ikke jeg ihvertfald. Jeg synes at afsnittet er lidt for POV. --Lhademmor 14. dec 2008, 07:32 (CET)
POV ved jeg nu ikke, men det bidrager ikke synderlig til forståelsen. Hermed fjernet.__Gamren (diskussion) 19. maj 2017, 20:25 (CEST)[svar]