Diskussion:Paramediciner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Hvis du nu ser efter i Bekendtgørelse om planlægning af den præhospitale indsats og uddannelse af ambulancepersonale m.v., som er fra september sidste år, vil du se at den officielle benævnelse stadig er 'ambulancebehandler med særlig kompetence'. Jeg er udmærket klar over at man visse steder skriver 'paramediciner' på køretøjet, men det fordi den rigtige titel er kluntet og ukendt blandt befolkningen. --Epistaxis 11. mar 2007 kl. 12:05 (CET)

Jeg anede du ville brokke dig over flytningen :) NUPU har besluttet at lade titlen være officiel, hvilket naturligvis anerkendes af Dansk Ambulance Råd.
I øvrigt må titlen "paramediciner" jo nok beskrives som den titel, der er mest udbredt jf. køretøjer, lokale/regionale retningslinjer osv. Dermed bør artiklen også findes under det mest kendte/anvendte navn. --|EPO| 11. mar 2007 kl. 12:14 (CET)
Fair nok :o) Jeg medgiver at 'paramediciner' klart er det mest mundrette begreb. Det undrer mig dog lidt at det tilsyneladende er nogle år siden at NUPU blev enige med sig selv om navneændringen og der så ikke er sket noget lovmæssigt. Dansk Ambulance Råd er "bare" en faglig organisation, så de gælder ikke rigtig i denne sammenhæng ;-) --Epistaxis 11. mar 2007 kl. 12:44 (CET)
Ikke altid folkene inde på Christiansborg følger med i, hvad der foregår ude i landet - særligt ikke omkring beredskabsfaglige emner - så i bund og grund overrasker det mig ikke. DAR er naturligvis ingen officiel institution, men alle faglige organisationer må da klappe i hænderne, når NUPU (som i øvrigt ikke har noget særligt stærkt brand) beslutter at gøre titlen officiel. --|EPO| 11. mar 2007 kl. 12:51 (CET)
Jeg kan kun sige jeg er ganske enig. Jeg er igang med at ændre henvisningerne fra andre sider hertil -bare så vi ikke laver dobbelt arb. --Epistaxis 11. mar 2007 kl. 12:57 (CET)

Tilbagerulning af fakta?[redigér wikikode]

Nico! 1) Haldid er præparatet der bruges i ambulancetjenesten, fentanyl er indholdsstoffet, der også findes i andre præparater - og iøvrigt et omdirigeringslink. 2) Atropin er udgået af hjertestopbehandlingen jvf. Guidelines 2011 fra European Resuscitation Council og Dansk Råd for Genoplivning. 3) Paramedicineren må gerne give atropin til visse hjerterytmeforstyrrelser uden at kontakte en læge. 4) Der er en lægebil i Region Nordjylland. 5) Intubation er ikke "en nødvendig kompetence" - hvor står det at det er? Bare fordi jeg redigerer fra et IP er det vel ikke lig med at det er usande oplysninger? --90.184.109.32 20. nov 2011, 22:48 (CET)

Det der gjorde mig specielt skeptisk var redigeringsbeskrivelsen jo-der er en læge i region nordjylland! der ikke giver mening, + fjernelse af begrundelsen for den ekstra kompetence netop der. - Nico 20. nov 2011, 23:18 (CET)