Diskussion:Parringsvalg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Seksuell seleksjon (bag latin sexiva selecta con) skjer hvis våre seksuelle sanser og instinkter er med du fastsat mig om som bliver partner i kun videreføre slekten. Teorien ved seksuell seleksjon bliver ofte kalt «Darwins tredie teorien». Charles Darwin udvikle den som et supplement til det naturlige udvalg (naturlig seleksjon), den prosessen som almindeligvis køre udviklingen fremover.

Mig om seksuelle seleksjon ble publisert i 1871 i boken «The Descent of Man», som hadde undertittelen «Selection in Relation to Sex» her Darwin skriver ved både menneskets utvikling og seksuell seleksjon.

Teorien handler ved tilpasninger hanner utvikler kun utkonkurrere tredie hanner i kamp ved hunnene. Seksuell seleksjon resulterer almindeligvis i fysiske træk som hjælper i kamp – for eksempel styrke og hurtighed – ellers i træk som hunnene finner attraktive – for eksempel farger og vakre fjer. Teorien forklarer endog mig om tilsyneladende paradoksale i at hanner i mange arter utvikler træk som tilsyneladende ikke noget forøger overlevelsesevnen, snarere tvært imod.

Eksempelvis er påfuglhannen har tid udvikle et hale form imponerer hunnene så meget at dem med den flotteste halen får pare sig fleste. Alligevel er halen så stor og upraktisk at fuglene let bliver et bytte for rovdyr i naturen. i følge Erik Tunstad, biolog og redaktør af Forskning.no , er svaret at halen er der fordi hunnen vil have den. Halen er et eksempel på et sekundært kønstræk, et træk som er vigtig for formeringen.

interwiki-lenker[rediger kildetekst]

Hei. Det var meg som fjernet interwiki-lenkene for en tid tilbake. Artikkelen deres handler ikke om seksuell seleksjon, den handler om parringsvalg. Parringsvalg er selvfølgelig en del av seksuell seleksjon, men ikke det samme. Robotene klusser hele tiden til de norske interwiki-lenkene så lenge dere lenker parringsvalg til andre språks artikler om seksuell seleksjon. Med vennlig hilsen, no:Bruker:Hanno