Diskussion:Paul von Rennenkampf

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Estland Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Estland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Estland-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
1. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 1. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 1. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Ruslands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rusland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Ruslandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Hvad gør jeg egentlig her med hensyn til kategorier? Han er født i en oprindeligt tysk familie i Estland, som på det tidspunkt var en del af Rusland. Umiddelbart ville jeg være tilbøjelig til "Kategori:Russere", da han jo bliver kendt som officer i den russiske hær, og sikkert også har defineret sig selv som russer. Men han kunne jo også placeres som Ester. Men er der nogen, der ville søge ham der? Det ville vel også udelukke, at han senere (helt optimalt) kunne placeres i en ny kategori "Russiske officerer"?

Det er nok et af de tilfælde, hvor det er hensigtsmæssigt at kategorisere ham under flere nationaliteter. Det er en af de gode ting ved kategoriseringssystemet på Wikpedia, at man kan anbringe en artikel i flere kategorier, også i situationer, hvor man normalt ville være tvunget til at vælge. Han kan således sagtens kategoriseres som både russer og ester (og tysker for den sags skyld, hvis det giver mening).--Heelgrasper 2. aug 2005 kl. 12:49 (CEST)
Som sagt mange tak for svar - men nu opdager jeg lige et andet problem ;-) Kategorien "Ester" er åbenbart tænkt til kemiske produkter, og ikke til folk fra Estland, hvordan løses sådan noget?
Den rigtige kategori er Kategori:Estere.--Heelgrasper 2. aug 2005 kl. 14:24 (CEST)