Diskussion:Peberkage

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Diskussion overført fra Diskussion:Honningkage: - JoachimK 18. dec 2005 kl. 18:43 (CET)

Opskriften er overført til Wikikogebogen. Artiklen kan slettes her. Sten

Honningkager er en gammel opskrift, og derfor værdig til en plads i WP. Jeg har erstattet opskriften med en meget kort version af deres historie.
Ifg. Gads dansk-engelsk ordbog, er den nærmeste engelske oversættelse Gingerbread, som nærmest er en slags peberkage, og allerede henvises til af Pebernødder. Findes der en anden passende interwiki oversættelse til honningkager? --Bisgaard 24. sep 2005 kl. 15:17 (CEST)
Halløj. Eftersom man ikke rigtig kender til honningkager i den engelske bagekultur for alvor, kan man bruge det sammensat ord 'honey-cake' eller bare 'honey cake'. Se f.eks. Lekach på den engelsksprogede wiki - en jødisk honningkage. I Tolkiens Univers, hvor Ringenes Herre udspiller sig, findes en 'honey-cake' og her bruges ordet direkte, så det er åbenbart sådan man kommer omkring "problemet". Der burde indsættes lidt tekst om honningkager i artiklen Honey på Wikipedia (en). Der står lidt omkring mjød osv., men ikke rigtig noget om honningkager. Hvilken geografisk/kulturel udbredelse har honningkagerne monstro? RhinoMind (diskussion) 21. dec 2013, 14:50 (CET)

Interwiki?[redigér wikikode]

Jeg har kigget lidt rundt for at finde noget interwiki, men det nærmeste, jeg lige fandt, var de:Honigkuchenpferd, der henviser til Honigkuchen. --Palnatoke 24. sep 2005 kl. 15:56 (CEST)

Om peberkager i norsk avis[redigér wikikode]

Hei. Ville bare nevne at denne artikkelen er brukt som kilde i norske VG (lenke). Hurra:) Hilsen Opus fra Norge (85.252.77.2) 27. nov 2007, 07:42 (CET)

Honningkager er vel ikke nødvendigvis en peberkage?[redigér wikikode]

Jeg ville bare lige gøre opmærksom på, at alle honningkager jo ikke er peberkager. Det kan være, at man vælger at krydre visse honningkager med kanel og diverse og disse kager lever dermed sikkert op til betegnelsen peberkage, men det er jo ikke alle honningkager der er krydrede. Kunne man måske oprette honningkagernes egen side så? RhinoMind (diskussion) 21. dec 2013, 14:54 (CET)