Diskussion:Permeabilitet (elektromagnetisme)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Antiguo-Artículo bueno-blue.svg Artiklen Permeabilitet (elektromagnetisme) er blevet afvist som lovende artikel. Artiklen er altså blevet vurderet til ikke at være klar til at blive forbedret til god artikel inden for en overskuelig fremtid. Hvis du er uenig i dette, kan du efter reglerne foreskrevet i udvælgelsesproceduren for lovende artikler enten gennominere eller indberette en klage.
Stock post message.svg Huskeliste for Permeabilitet (elektromagnetisme): rediger · historik · overvåg · opdater
 • Opret relevante relaterede artikler. Se fx de røde links. --Inc (diskussion) 21. jan 2020, 16:08 (CET)
 • Tilføj en eller flere teoretiske modeller for permeabilitets oprindelse. --Inc (diskussion) 27. jan 2020, 12:08 (CET)
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Forbedringer[redigér wikikode]

Jeg har efter bedste evne forbedret artiklen:

 • Samme størrelse skrives på samme måde i formel og brødtekst.
 • Faglige og sproglige rettelser.
  • "Magnetisk feltkonstant" ændret til "vakuumpermeabilitet" (dansk sprogbrug).
  • "Distance cubed" blev oversat til "kvadratet på afstanden" og "power" til "kraft". Uha!
 • Talværdi for ændret i overensstemmelse med nydefinitionen af SI-systemet i 2019.
 • Omtale af størrelsers dimension fjernet, da den fremgår af enheden og kun virker forstyrrende på læsningen.
 • Materialeegenskaber beskrevet kort.

AstroOgier (diskussion) 3. feb 2020, 17:25 (CET)

@AstroOgier: Sejt :D Er du evt. bekendt med modeller til at beregne permeabiliteten af et materiale? --Inc (diskussion) 3. feb 2020, 18:24 (CET)
@Inc: Nej, det har jeg aldrig set gjort, men det er heller ikke mit speciale. Mener du beregne ved hjælp af kvantemekanik? Jeg vil tro, at permeabiliteter udelukkende bestemmes gennem målinger. AstroOgier (diskussion) 4. feb 2020, 11:43 (CET)
@AstroOgier: Helt i orden. Ja, fx kvantemekanisk. Selv gennemgik jeg i mit speciale den klassiske en:Drude model, som man kan bruge til at beregne permittiviteten med, så jeg tænker, at noget lignende må være muligt for permeabilitet. --Inc (diskussion) 4. feb 2020, 13:39 (CET)
@AstroOgier: Her har de fx brugt Drude-Lorentz-modellen. Men det var ikke for at give dig bestillingsarbejde ^^ Måske læser jeg selv op på det, hvis jeg får tid. --Inc (diskussion) 4. feb 2020, 14:25 (CET)