Diskussion:Platons akademi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Grækenland Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grækenland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grækenland-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Dette er udbrudt fra den flertydige siden "Akademi". Tostarpadius (diskussion) 16. jan 2013, 06:25 (CET)


Platons akademi blev smadret af Sulla, ikke Justinian[redigér wikikode]

Platons akademi og Aristoteles’ Lykeion blev smadret af den romerske diktator Sulla i år 86 f.v.t da han erobrede Grækenland. Omkring år 410 e.v.t. blev en neoplatonisk institution oprettet som ikke havde institutionelt forbindelse til Platons akademi. I år 529 stoppede den byzantinske kejser Justinian så den økonomiske støtte til den neoplatoniske institution fordi de promoverede hedenskab. Andre skoler i Konstantinopel, Antiochia og Alexandria som var centrer i Justinians rige fortsatte med filosofiundervisning.

Så ideen om at akademiet overlevede i 800 år før Justinian lukkede det, er en myte.

Kilde: David C. Lindberg, "The Beginnings of Western Science" side 70 (University of Chicago 2007).

En historiker (diskussion) 18. okt 2018, 21:49 (CEST)