Diskussion:Plejer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Artiklen er foreslået sammenskrevet med sygeplejer under begrundelsen at (artiklen skriver at) de to titler er den samme. Dette er imidlertid ikke tilfældet, hvilket også fremgår af artiklerne; omend de to titler er nært beslægtede og i høj grad ligner hinanden er det stadig to forskellige titler, der dækker over to forskellige jobs. Nærmeste eksempel, jeg på stående fod kan komme med, er at påpege forskellen på en elektroingeniør - der kan læses på enten civil- eller diplomuddannelsen - og således dækker over to umiddelbart identiske, men reelt forskellige titler. Jeg mener derfor, at sammenskrivningsforslaget bør forkastes. --Medic (Lindblad) 7. mar 2010, 22:32 (CET)

Jeg har foreslået det - kender ikke noget videre til faget, der står at det er det samme hvis du kigger på artiklen sygeplejer står der: "En sygeplejer eller plejer var uddannet til at tage [...]" - muligt at det bare skal ændres. -- Christian75 8. mar 2010, 00:06 (CET)
Jeg ser problematikken. Det er desværre korrekt, at sygeplejere undertiden kaldes/kaldtes plejere, hvorfor udsagnet er sandt i sig selv. Desværre leder det øjensynligt frem til den konklusion, du selv har draget, nemlig at de to nævnte titler er ens. Ikke desto mindre, hvis man nærlæser artiklerne vil man se at de to fag bestred forskellige opgaver og har forskellige historier. Jeg foreslår derfor at ændre ordlyden i sygeplejer til "En sygeplejer (undertiden blot kaldet plejer) var uddannet [...]" Vil det løse problemet? Evt. kunne en flertydig-reference (omhandler sygeplejer, må ikke forveksles med plejer) være en løsning? --Medic (Lindblad) 8. mar 2010, 00:21 (CET)
Det lyder som en fin løsning. Jeg kan fortælle at jeg opdagede det da jeg tilføjede emner på den flertydige side Pleje (som dog stadig mangler beskrivelser). -- Christian75 8. mar 2010, 10:26 (CET)
Hermed gjort. Jeg er ikke sikker på, jeg er tilfreds med ordlyden, så ændringer (-sforslag) ses gerne. Jeg kaster også lige et kort blik på Pleje, for at se hvad jeg kan gøre der. Tak for tippet! Mvh. --Medic (Lindblad) 8. mar 2010, 15:28 (CET)