Spring til indhold

Diskussion:Politik

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Politik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af politikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg har netop kraftigt udvidet denne artikel med en teorisektion (taget fra enwiki) samt en sektion om politisk opbygning af et land. Artiklen skal blandt andet være base for artiklerne om de enkelte landes politiske systemer, hvor netop de under "national politik" beskrevne emner er dem, der skal gennemgås for det enkelte land. Kommentarer ønskes, og eventuelle fejlrettelser, præciseringer og måske endda udvidelser ville jeg sætte stor pris :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 13. sep 2006 kl. 20:05 (CEST)

Har tilføjet David Eastons definition, som kommer før og ligger til grund for Erik Rasmussens... Jeg er ny, så hvordan er det nu mht signatur? Har jeg automatisk én, og skal jeg sætte den på mine ændringer eller? Mvh Lelin--Lelin 30. jan 2007 kl. 11:43 (CET)

ups... så fandt jeg ud af at tilføje en kommentar i stedet for at redigere i den originale...

Har tilføjet David Eastons definition, som kommer før og ligger til grund for Erik Rasmussens... Jeg er ny, så hvordan er det nu mht signatur? Har jeg automatisk én, og skal jeg sætte den på mine ændringer eller? Mvh Lelin --Lelin 30. jan 2007 kl. 11:49 (CET)

Otto von Bismarcks kryptiske bemærkning, "Politik er kunsten af opnåelighed" og "Politik ist die Kunst des Möglichen" / "Politik er det muliges kunst". - er "Politik er kunsten af opnåelighed" ikke en dårlig oversættelse af "Politik ist die Kunst des Möglichen" eller har han udtalt sig på to forskellige måder? --Villy Fink Isaksen 4. nov 2007, 11:44 (CET)

Wikiquote har kun det citat som "tilskrevet", så det er nok ikke sikkert, at han har sagt det - og hvis han har sagt det, kan han udmærket have sagt det på forskellig vis. --Palnatoke 4. nov 2007, 12:57 (CET)

Jeg har foretaget det ønskede "eksperteftersyn", som er baseret på 35 år som underviser i emnet på en videregående uddannelse. Der er flere "slagsider", hvoraf jeg nævner de mest iøjnefaldende.

  • Magtbegrebet har jeg luget ud i, men der er stadig tvivlsomme passager, som kan give det indtryk, at al magt er politisk, der kræves en sammenskrivning af nogle passager med passager fra artiklen "magt", således at det står klart, hvilke magtbegreber, der er almene og hvilke, der er politiske.
  • Politisk kommunikation er et underemne. som har stigende betydning og fylder stadig mere i politologisk teori. Her er det end ikke nævnt.
  • Typiske træk ved de politiske partier bør nævnes - med kilder
  • International politik er summarisk omtalt
  • System-aktør - perspektivet på politik bør udfoldes - og med kilder.
  • De væsentligste forskelle mellem forskellige politiske systemer bør fremhæves- med kilder.--Ramloser (diskussion) 30. apr 2015, 23:59 (CEST)