Diskussion:Politisk parti

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
The Anti-Slavery Society Convention, 1840 by Benjamin Robert Haydon.jpg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Politik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af politikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Emblem-star.svg Artiklen Politisk parti har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 46, 2005.
Stock post message.svg Huskeliste for Politisk parti: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Partier fra sidste århundrede.

Partier fra dette århundrede.

Sebastjan undrer sig ......

....og Malene kryber til korset... det var vist en ret bevistløs kopiering jeg fik sat ind der, har ikke engang læst det ordentligt igennem, jeg skulle ud af døren, så det gik nok lidt hurtigt. Men jeg retter det lige ik :-)


Arg er der nogen der kan hjælpe med opsætningen her, det så fint ud i forhåndsvisning, men nu er hele listen rykket fordi billedet blev sat ind øverst? Mvh Malene Thyssen 6. feb 2005 kl. 20:28 (CET)

Lokal[redigér wikikode]

Denne artikkelen er ikke skrevet ut fra et verdensdekkende synspunkt. Jeg foreslår at den flyttes til «Politisk parti i Danmark» eller lignende – eller omskrives totalt. Jon Harald Søby 14. nov 2005 kl. 17:44 (CET)

Nå ser jeg også at det ligger en mal om dette nederst… Mener likevel det vil være lettere å flytte den til Politisk parti i Danmark, enn å omskrive den. Jon Harald Søby 14. nov 2005 kl. 17:49 (CET)
Jeg har løftet den pågældende skabelon til toppen af artiklen, for du har jo ret. --JeppeSN 14. nov 2005 kl. 18:16 (CET)

Nå har jeg laga no:Politisk parti i Danmark, som er en (uferdig) oversettelse av denne artikkelen… =D Jon Harald Søby 14. nov 2005 kl. 22:11 (CET)


Valg til Regionsråd, Europaparlamentet og Menighedsråd[redigér wikikode]

I artiklen står der, at: "Partiet kan lade sig opstille til Folketinget, kommunalbestyrelser eller amtsråd". Burde der ikke stå regionsråd i stedet for amtsråd?

Derudover kan man spørge om Europaparlamentet og valg evt. menighedsrådsvalg skal nævnes? Ernst Poulsen 14. nov 2005 kl. 23:20 (CET)

Menighedsråd... Så vidr jeg ved, er det kun Socialdemokratiet der stiller til dette organ. Nstenberg 27 juli 2006

Flytteri[redigér wikikode]

Jeg er ikke tilfreds med flytningen af denne artikel. Den bør flyttes tilbage. --Palnatoke 25. nov 2005 kl. 08:39 (CET)

Hvorfor? Den omhandler kun politisk parti i Danmark, og det er lettere å beholde den som det i en egen artikkel, og heller opprette en ny artikkel generelt om Politisk parti. Jon Harald Søby 25. nov 2005 kl. 11:58 (CET)
Palnatoke, den handler jo for 95% vedkommende om dansk partipolitik, så Jon har jo egentlig en pointe. Det eneste indhold i artiklen der er generelt om politiske partier er indledningen, hvorefter resten af artiklen er en lidt mudret sammenblanding af historien om dansk parlamentarisme, grundloven og danske politiske partier gennem tiderne. -- Bruger:Wegge 25. nov 2005 kl. 12:06 (CET)

Ja, naturligvis handler den især om dansk partipolitik - det er et af de steder, hvor skabelonen {{dansk synsvinkel}} har været mest berettiget; desværre uden at nogen har følt stor trang til at gøre noget ved det. Løsningen er ikke at flytte problemartiklerne til obskure hjørner af WP, men at rydde op og finpudse. --Palnatoke 25. nov 2005 kl. 12:14 (CET)

Bare lige for at få tingene sat på plads. Er du modstander af at vi arbejder frem mod to artikler: Politisk parti med en generel gennemgang af hvad et politisk parti er, og Politiske partier i Danmark, eller hvad der nu er passende, hvor vi belyser de specifikke danske forhold? -- Bruger:Wegge 25. nov 2005 kl. 12:19 (CET)

Det lyder som en udmærket idé - ikke dermed sagt at artiklen Politisk parti ikke skal have danske forhold med - de skal bare være langt mindre dominerende end de er nu. Et antal af artiklens nuværende afsnit kan i øvrigt med fordel trækkes ud til selvstændige artikler. --Palnatoke 25. nov 2005 kl. 12:31 (CET)

Alder[redigér wikikode]

Jeg syntes ikke at da står, hvor gammel man skal være for at oprette et politisk parti. Jeg ved det ikke, men jeg har tænk mig at oprettet et maoistisk parti, selvom at jeg er under 18 år. Er da nogle bud på, hvad alder kan man oprette et politisk parti? (skrev Diktatoren (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Et politisk parti er vel ikke anerledes end en hver anden forening. Der er ingen aldersgrænse for, hvornår man må oprette en forening. Men det er værd at huske, at en underskrift ikke er juridisk gyldig for en ikke-myndig person. --|EPO| 14. maj 2007 kl. 20:09 (CEST)