Diskussion:Postmodernisme

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Bruger:87.57.188.165 havde med kommentaren Nu har jeg rettet det første afsnit, så det giver mening, men jeg kan ikke holde ud at skulle filtrere resten af dette sludder. Er der nogen, der gider overtage? erstattet

Postmodernisme betegner en kunstnerisk, litterær, arkitektonisk, filosofisk og kulturel tendens eller tilstand, der ses som opstået i forlængelse af, altså efter "afslutningen" af, det moderne. Hvor modernismen kan betragtes som kulminationen på oplysningstidens ideer om autoritativt/rationelt funderet æstetik, etik og vidensopfattelse, så er postmodernismen centreret omkring et opgør med idealerne, ofte kaldet metanarrativer eller Store Fortællinger, og den undergravelse og fragmentering der foregår af dem gennem konsumerismen og almindelig dekonstruktion. I postmodernismen angribes opfattelsen af monolitiske, universelle sandheder; fokus drejes mod det fragmenterede, fluxet, det sammensatte og mere generelt det mangefaceterede og kalejdoskopiske perspektiv.

med

Postmodernisme betegner en kunstnerisk, litterær, arkitektonisk, filosofisk og kulturel retning i kølvandet på modernismen. I postmodernismen angribes opfattelsen af universelle sandheder.

Det ligner altså ikke sludder, så jeg rettede tilbage. Postmodernismen er et besværligt og mangfoldigt begreb, så introduktionen bør rumme henvisninger til flere af de centrale elementer. --Palnatoke 22. sep 2007, 08:19 (CEST)

Jeg synes nu, det ligner sludder. Det, det blev erstattet til, var nok for kortfattet, men formuleringerne er ganske enkelt rædselsfulde i den nuværende udgave.87.57.188.165 22. sep 2007, 19:27 (CEST)

Har prøvet at rette det lidt til. Jeg er enig i, at artiklen er meget dårligt skrevet.Quinkysan 22. sep 2007, 20:44 (CEST)

Det at du er enig med en person, der redigerer fra en IP-adresse, siger jo ikke meget - I kunne jo faktisk udmærket være samme person.. --Palnatoke 22. sep 2007, 22:12 (CEST)
Jeg undrer mig i øvrigt - hvor blev linket til metanarrativ af? Det er ret centralt. --Palnatoke 22. sep 2007, 22:14 (CEST)
Det har du ret i. Det skal tilbage.