Diskussion:Præriehirse

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Prærie-Hirse)
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Artiklens navn skal vel være Prydhirse eller Pryd-hirse? --JeppeSN 24. sep 2005 kl. 19:09 (CEST)

Nej - Wikipedia:Navngivning#Plantenavne: "Plantens danske navn skrives som i danske botanikerkredse, altså med bindestreg i forhold til forstavelsernes oprindelse (substantivisk = med bindestreg, adjektivisk = uden bindestreg) og med stort bogstav i anden del af navnet." --Palnatoke 24. sep 2005 kl. 19:21 (CEST)
O.k., jeg var ikke klar over denne praksis, men kan godt se at det nu er almindeligt her på Wikipedia. Og sikkert også andre steder. Men jeg finder det lidt underligt. Men det er nok kun fordi jeg ikke er botaninker, at jeg finder former som Dværg-Birk og Hjertebladet El »grimme« i forhold til dværgbirk og hjertebladet el. --JeppeSN 24. sep 2005 kl. 20:10 (CEST)

Navneændring[rediger kildetekst]

Jeg har rettet artiklens navn fra Staude-Hirse til Prærie-Hirse. Dette er sket, fordi Plantenavne. Dyrkede og vilde planter knæsætter dette navn. Alle links, der peger på artiklen er rettet i overensstemmelse med ændringen.--Sten Porse 1. okt 2007, 21:11 (CEST)