Diskussion:REKO

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Der hersker tilsyneladende lidt tvivl omkring oprindelsen af virksomheden og særlig navnet. Det angives nogle steder, at REKO står for Redningskorps Kolind, men så vidt jeg har kunnet se, så var REKO oprindeligt et meget kortlivet "landsdækkende" redningskorps (muligvis grundlagt i Helsingør). Se fx her eller det temmelig store pdf-dokument her. Sidsnævnte sted betvivles det også, at det skulle have været en del af Rednings-Ringen (der har en hjemmeside her), som det påståes i den artikel, der linkes til i vores artikel.

Derfor har jeg i artiklen forsøgt at holde mig til det nogenlunde sikre. Egentlig var det bare tanken lige at skrive lidt om en af de få "konkurrenter" som Falck har – vist forøvrigt det eneste privatejede redningskorps ved siden af Falck, der kører ambulancekørsel (jeg var heller ikke her sikker, så det er ikke inkluderet i artiklen). --Heelgrasper 2. jan 2006 kl. 22:16 (CET)

Der findes her i landet to øvrige private redningskorps, som driver offentlig ambulancekørsel på kontrakt: Samsø redningskorps ApS driver brand- og ambulancetjeneste på Samsø, samt Ærø Redningskorps Aps, som ligeledes driver brand- og ambulancetjeneste på Ærø.
Herudover findes der en række private entreprenører (bl.a. Ambulix og Dansk Ambulance & Sygetransport), som driver ambulance- og/eller brandtjeneste til forskellige formål - bl.a. motorløb og internationale patientoverførsler.
Kan være jeg får tid en dag til at sætte mig ind i hele systemet.. --|EPO| 31. jan 2006 kl. 15:10 (CET)