Diskussion:Randers

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Rod omkring kommunalvalg og borgmesterposten[rediger kildetekst]

I afsnittet om den nyere historie refereres der til et valg i 2006 - men kommunalvalgene omkring det tidspunkt fandt sted i 2005 og 2009. Så hvilket valg er det, der refereres til? Desuden er Henning Jensen Nyhuus gået af som borgmester.

Artiklen trænger i øvrigt til en overhaling (fx "kendt for (..) kønne piger"(!), påstand om at lykkes med at få byens image til at ændre sig (fra hvad? til hvad?, kilder). --Arne (Amjaabc) (diskussion) 18. okt 2016, 09:46 (CEST)

Problematisk afsnit: Byen til vandet[rediger kildetekst]

Der er indsat et afsnit, som reklamerer for et projekt i Randers Kommune: Byen til vandet. Afsnittet skal være informativt, ikke reklamerende, og det skal klart fremgå at der er tale om et projekt - https://byentilvandet.randers.dk/ - og ikke et afsnit, der spontant er opstået på Wikipedia. --Madglad (diskussion) 24. apr 2017, 20:08 (CEST)

indput - Jeg synes nu netop at afsnittet er informativt, da det fortæller noget omkring helt konkrete planer for byen og dens fremtid. Derudover er disse planer allerede vedtaget - derfor et aktuelt projekt. MortyDK (Skrev MortyDK (diskussion • bidrag) 24. apr 2017, 20:20‎. Husk at signere dine indlæg.)
Afsnittet bør klart fremstå som en omtale af et projekt, fremfor at være reklamerende for den udvikling, som projektet tænkes at medføre. Desuden alt for indforstået, fx "løsningen A4". Underligt at der ikke linkes til projektets websted.--Madglad (diskussion) 24. apr 2017, 20:24 (CEST)

- Det anerkender jeg fuldt ud. Tingene skal selvfølgelig være iorden. Lad os bare fjerne opslaget helt, og så må det blive taget op hvis det skulle blive aktuelt. MortyDK

Nu står afsnittet så her med opfordring om at forbedre det og derefter genindsætte det. Projektet skal da gerne omtales. --Madglad (diskussion) 24. apr 2017, 20:45 (CEST)

Det indsatte afsnits tekst[rediger kildetekst]

Byen til vandet
Fil:Randersfraluften.jpg
Randers fra luften

Randers har en aktiv industrihavn med et centralt placeret kraftvarmeværk. Men som i flere andre danske byer, ønsker man i Randers at udnytte ferskvandshavnen, og rykke bylivet helt ned til vandet. Flere scenarier og løsninger har været på bordet i Randers Kommunes tiltag "Byen til vandet". Det blev dog besluttet i et enigt byråd at vælge løsningen A4, som indebærer at trafikken mod havnen lukkes af og en ny klimabro etableres udenom bymidten. Dette skal bidrage til bedre trafikale forhold, samtidig med at eventuelle fremtidige vandstigninger kan kontrolleres[1].

Projektet forventes at løbe over de næste 20-40 år, i takt med at de industrielle dele rykkes ud af byen. Planen er at etablere både boliger og kulturelle tilbud på de i fremtiden frie havneområder. Et havnebad er også under planlægning[2].

Noter til "Byen til vandet"
  1. ^ Sisseck, Jan (2017-07-03). "Byen til vandet: Byrådet enige om klimavenlig løsning". Amtsavisen. Hentet 2017-04-24.
  2. ^ Sørensen, Lone Hammer (2017-01-05). "Havnebad kan koste 30 millioner". Amtsavisen. Hentet 2017-04-24.

Forebyggende beskyttelse vedrørende Randers og Randers Memes[rediger kildetekst]

Godmorgen folkens! Som sagt i en anden diskussion, så har jeg kendskab til internetfænomener. Jeg kan varmt anbefale at søge på Google efter "Randers Memes". Når i har fundet ud af hvad det er, kig på det hærværk, der er på denne artikel. Hvis en administrator finder en relation mellem "Randers Memes" og hærværket på denne artikel, ønsker jeg gerne en fordbyggende beskyttelse. De bedste hilsener fra   Vilhelm Andersen    Doofenschmirtz   (Diskussion) 22. jul 2017, 08:53 (CEST)

Du bliver nødt til at være mere konkret: Hvilket hærværk refererer du til, og hvad har Randers Memes med det at gøre? Mener du, at der skulle være et koordineret forsøg på at lave hærværk på artiklen? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 22. jul 2017, 09:13 (CEST)
Jeg refererer til denne redigering og kun den. Men der kan måske komme flere. Randers Memes er populær blandt unge, og det er derfor jeg ønsker en forebyggende beskyttelse. Mvh.   Vilhelm Andersen    Doofenschmirtz   (Diskussion) 22. jul 2017, 09:25 (CEST)
Punkt 1: Den redigering, du refererer til, giver så vidt jeg kan ingen ændring. Punkt 2: Jeg kan stadig ikke regne ud, hvad truslen er. Punkt 3: Lad os vente med at gøre noget, til der sker mere. Beskyttelser, blokeringer og andre indskrænkelser af friheder på Wikipedia bør bruges så sparsomt som muligt. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 22. jul 2017, 11:31 (CEST)

Industri i Randers[rediger kildetekst]

Jeg syntes der mangler lidt omtale om "de store gamle" virksomheder der var i byen. Dem jeg tror der er kendte (hvert fald lokalt) er:

  • Togfabrikken Scandia
  • Dronningborg Maskinfabrik
  • Gerni (højtryksrensere)
  • Sekura
  • Bryggeriet Thor
  • Randers Reb
  • Randers Handsker
  • Randers Tandhjulsfabrik

Kan man lave et nyt afsnit om dem, eller bør det være under Erhverv? Problemet er nok at finde kilder for hvilke virksomheder der er kendte. Men der må kunne findes noget for hver enkelt.Anders Kaas Petersen (diskussion) 10. mar 2020, 08:35 (CET)

Jeg synes bestemt, at det vil være relevant have et historisk afsnit under Erhverv, hvor de industrivirksomheder, du nævner, kan være relevante. Nogle af dem har allerede selvstændige artikler, fx Randers Handsker og Randers Tandhjulsfabrik, og så er det at nævne dem formodentlig uproblematisk. Mht. argumentation for deres "kendthed", så har flere af dem formodentlig haft hundredvis af ansatte, da de var på toppen, og dette kunne være ét kriterium. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 10. mar 2020, 10:22 (CET)
Rigtig god ide, at få belyst nogle gamle industrivirksomheder. Med over 100 ansatte kommer de over grænsen for at være automatisk notable, så man kan retfærdiggøre en selvstændig artikel. Men efter min mening, så er der ikke noget i vejen for at have et par linjer om en virksomhed med måske blot 50 ansatte i afsnittet Erhverv, hvis det har været en markant virksomhed, eller at den på anden måde har gjort sig bemærket i byens historie. Toxophilus (diskussion) 10. mar 2020, 11:07 (CET)
Hej. God idé. Jeg har selv indsat noget om det ovre på den engelske Wikipedia. Måske kan I bruge noget af det her på den danske også?
I den forbindelse, er det nok værd at nævne, at Randers ikke mere er en industriby som i den gamle forstand. RhinoMind (diskussion) 13. mar 2020, 04:11 (CET)