Diskussion:Rapsolie

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Henvisning til engelsk Wikipedia[rediger kildetekst]

Er det ikke en fejl at henvise til engelsk colza (som jeg forstår engelsk Wikipedia: en bestemt rapssort, der primært bruges til fremstilling af biobrændsel og til industrielt brug), fremfor rapeseed oil, som jeg forstår det svarer til det vi på dansk kalder rapsolie (madlavning, industriel anvendelse, biobrændsel)? Madglad (diskussion) 3. jun 2012, 11:23 (CEST)

Det ser ud til at du kan have ret. Jeg skal forsøge at rette fejlen. --Medic (Lindblad) (diskussion) 3. jun 2012, 11:32 (CEST)
Ved nærmere eftersyn har en.wiki ikke en side til "rapsolie", da en:Rapeseed oil omdirigerer til en:Rapeseed, altså planten frem for olien. en:Colza er ganske rigtigt et andet rapsprodukt, men et som anvendes til industriel brug, ikke til madlavning. Alternativt findes en:Canola, som også er et rapsolieprodukt der anvendes til madlavning, men som for mig at se stammer fra en anden raps end den der danner basis for den danske artikel... Jeg er lidt i tvivl om hvilken artikel der er mest hensigtsmæssig at henvise til, men da de andre interwikis - f.eks. de:Rapsöl og sv:Rapsolja - alle peger på Colza fristes jeg til at acceptere dén artikel som bedste alternativ. Hvis nogen (f.eks. Bruger:Madglad?) kan komme med et mere kvalificeret bud er det da en fornuftig debat at tage. Håber det hjælper lidt. Med venlig hilsen, --Medic (Lindblad) (diskussion) 3. jun 2012, 11:43 (CEST)
Jo, det kan du jo have ret i. Jeg er lidt uerfaren på Wikipedia, så jeg ved ikke hvad man gør i den sitution at den engelske wikipedia ikke er opdelt på samme måde som den danske. Når man har en:Rapeseed oil kan man så ikke linke til den, en:Rapeseed handler alligevel hovedsageligt om rapsolie (jeg havde faktisk ikke lagt mærke til at jeg blev omdirigeret til en:Rapeseed. Så er linket rigtigt, hvis engelsk Wikipedia en dag splitter artiklerne op. Både svensk, norsk, tysk og nederlandsk Wikipedia har artikler om rapsolie og linker korrekt til hinanden. Madglad (diskussion) 3. jun 2012, 22:26 (CEST)
Har lige set på artiklens historik. Artiklen er oprettet med korrekte henvisninger til svensk, tysk og nederlandsk Wikipedia. Der er desuden en henvisning til en spansk artikel, der tilsyneladende (kan ikke spansk) handler om rapsolie selvom den bruger betegnelsen colza. Så der er nok tale om at man har velgt at bruge ordet anderledes på engelsk end i resten af Europa. Henvisningen til engelsk Wiki er oprettet af en robot. Jeg synes at henvisningen skal rettes til en:Rapeseed oil. Madglad (diskussion) 3. jun 2012, 23:04 (CEST)
Jeg kan sagtens følge din tanke og du er meget velkommen til at prøve. Wikipedia har en sand hær af botter, der blandt andet sørger for at interwikilinks er korrekte og opdaterede; om de vil acceptere at denne artikel henviser til en redirect page er jeg faktisk ikke klar over, men vi kan jo prøve og så se hvad der sker. Hvis botterne skulle bestemme sig for at ændre iw-linket igen er der jo ingen skade sket :-) --Medic (Lindblad) (diskussion) 4. jun 2012, 16:42 (CEST)