Diskussion:Ravnen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Er der en kilde til skriverierne på denne side, eller er det bare spekulationer? --Palnatoke 1. feb 2005 kl. 13:55 (CET)

Fanen nævens flere gange i de engelske analer. En ekel gang deltaljeret. Den findes også på en mønt. I saga omtales viningene som ravnen og englænderne som dragen, efter det drage bander som stadig pryder Wales' flag. Haabet 1. feb 2005 kl. 17:53 (CET)

http://www.udstillinger.dnlb.dk/Kjarbolling/Kulturhistorie/Fugl.php?ID=397

http://hjem.get2net.dk/chungmoo/htm/flag.html

http://www.aalborgflagfabrik.dk/dk/om_virksomhede/artikler/ravnefanen.htm

http://www.dofbasen.dk/ART/art.php?art=15720

Af de kilder er flagfabrikken den eneste, der eventuelt kan være relevant - de andre links er fra en ornitolog-udstilling, en taekwondo-klub og ornitologforbundet - der er ingen grund til at tro at de faktisk ved noget om flag eller vikingetid. Artiklen fra flagfabrikken *kunne* være relevant, men ser tvivlsom ud. Mere relevant forekommer:
--Palnatoke 1. feb 2005 kl. 18:34 (CET)

QA[redigér wikikode]

De ovenstående indvendinger er på ingen måde besvaret. Artiklen forekommer at være en blanding af spekulationer og nationalromantik. --Palnatoke 1. jun 2005 kl. 14:11 (CEST)


Faktisk en ravn på hver side; Hugin og Munin.

Jeg ved ikke noget om at Hugin og Munin var på ravnefanen. Det står der ikke noget om i kilderne. Haabet 10. aug 2005 kl. 23:43 (CEST)