Diskussion:Regnecentralen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg slettede denne linie:

De fleste af Regnecentralens aktiviteter for det offentlige varetages i dag af virksomheden CSC.

Det er nok en sandhed med modifikationer, idet RC aldrig fik nogle offentlige opgaver. Alt blev kørt via DC (og IBM), og da IBM fik adgang til DTH i 1965 med sin donorgave på 1 kr., så var dét løb også kørt.

Det er korrekt, at CSC i dag varetager store dele af det offentliges IT-opgaver, men det har ikke noget med RC at gøre.

--hansjorn 28. feb 2004 kl. 21:34 (CET)

Undskyld - jeg tog fejl af Datacentralen og Regnecentralen.
62.61.153.208 28. feb 2004 kl. 21:44 (CET)
OK - alt forladt. Jeg husker måske også forkert af og til ..

Datamat eller computer[rediger kildetekst]

Men én ting husker jeg i forbindelse med Regnecentralen, og det er bl.a. Professor Peter Naurs skyld: At man skal tale dansk til sin 'computer', dvs. han opfandt faget og termen: Datalogi - som er enestående. Og det mener jeg at man i en danske encyclopædi skal respektere, så derfor har jeg rettet computer til datamat. --hansjorn 28. feb 2004 kl. 22:02 (CET)

Man skal ikke hænge fast i et sprog, som ikke hører nutiden til. I dag hedder det en computer og ikke en datamat - se selv artiklen for datamat. Jeg er enig med dig i, at datamat er en bedre betegnelse, men det er ikke den udbredte jf første afsnit i Wikipedia:Navngivning:
"Generelt om navngivning på Wikipedia kan man sige at artiklerne skal
hedde det som de fleste dansktalende vil finde naturlig ..."
og hvis du fortsat vil kalde det en datamat, så bør diskussion sker her Wikipedia_diskussion:Navngivning.
Claus Sørensen 28. feb 2004 kl. 23:02 (CET)

"den sidste husker jeg ikke på stedet"[rediger kildetekst]

Tre personer stod i starten bag Regnecentralen: Niels Ivar Bech, som også blev administrerende direktør, Professor Richard Petersen var formand for Akademiet for Tekniske Videnskabers regnemaskineudvalg og (den sidste husker jeg ikke på stedet).

Udover at det ikke af sammehængen fremgår, hvem "jeg" er, og hvorfor vedkommendes manglende paratviden er relevant, så er det vel ikke helt heldigt, at der siden februar 2004 har manglet navnet på den tredje person. Der skulle have været rigelig tid til at undersøge det.--Heelgrasper 16. jul 2005 kl. 01:35 (CEST)

Google antyder at den tredje er Bent Scharøe Petersen. --Palnatoke 16. jul 2005 kl. 06:40 (CEST)
Det kan være rigtigt - navnet lyder bekendt, men jeg har ikke pt. adgang til værker, der fortæller historie, så jeg vil ikke slippe det løs. --hansjorn 16. jul 2005 kl. 08:42 (CEST)
Så sæt du blot dit manglende kvalitetsskilt på, så er der nok "nogen", der klarer dét problem ;-) Næh, helt alvorligt, så har jeg det syn, at man kan bidrage på mange måder - og min måde er en af mange. Nemlig at tilføje en oplysning, herunder også at der mangler "noget" - altså en huskeseddel. Det burde nok stå under diskussion af siden, men somme tider går ting hurtigt - så der har du lidt af forklaringen. --hansjorn 16. jul 2005 kl. 08:42 (CEST)

Hvem startede Regnecentralen[rediger kildetekst]

Dette emne er grundigt behandlet i bogen:"Niels Ivar Bech -en epoke i edb-udviklingen i Danmark". Bogen findes i sin helhed på hjemmesiden for Dansk Datahistorisk Forening, www.datamuseum.dk sammen med en (stadig voksende) mængde artikler om dansk datahistorie.

Henning Isaksson, tidligere ansat ved Regnecentralen.

Hvem startede Regnecentralen[rediger kildetekst]

Den tredje mand der startede RC var Bent Scharøe Petersen, chefdesigner af Dask.

Henning Isaksson, tidligere ansat ved Regnecentralen.