Diskussion:Retfærdighed

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Politik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af politikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

jeg syntes ikke retfærdighed universelt er "blevet defineret som et krav om, at alle personer behandles som de har krav på at blive behandlet" det lyder som noget vi i vor tid er enige om er det rigtige/det gode/det retfærdige. jeg syntes ordet retfærdighed overordnet dækker over alle de forskellige regelsystemer, forskellige samfund har anvendt, jeg syntes ikke når man definerer hvad retfærdighed er, at man skal gå ind på konkrete regler. i de samfund hvor alle ikke var lige gjaldt det ikke at: retfærdighed blev defineret som et krav om, at alle personer behandles som de har krav på at blive behandlet (Skrev Bo80 (diskussion • bidrag) 3. jun 2008, 08:13. Husk at signere dine indlæg.)

Den anonyme bruger, 194.192.22.33, har 3. jun 2008, 10:12 rettet i ovennævnte. Dette er meget uhensigtsmæssigt, så jeg har vist såvel det oprindelige som til ændrede indlæg herunder. Arne (Amjaabc) 3. jun 2008, 11:17 (CEST)

jeg syntes ikke retfærdighed universelt er "blevet defineret som et krav om, at alle personer behandles som de har krav på at blive behandlet" det lyder som noget vi i vor tid er enige om er det rigtige/det gode/det retfærdige. jeg syntes ordet retfærdighed overordnet dækker over alle de forskellige regelsystemer, forskellige samfund har anvendt, det har været deres retfærdighed. jeg syntes ikke når man definerer hvad retfærdighed er, at man skal gå ind på konkrete regler. i de samfund hvor alle ikke var lige gjaldt det ikke at: retfærdighed blev defineret som et krav om, at alle personer behandler andre som de selv ville behandles af dem. (Skrev 194.192.22.33 (diskussion • bidrag) 3. jun 2008, 10:12. Husk at signere dine indlæg.)


Artiklen om retfærdighed bør ikke afspejle, hvad vi alle hver især forstår som retfærdighed, men bør med sædvanlige referencer og kildehenvisninger forsøge at beskrive, hvorledes begrebet normalt defineres. --Pugilist 3. jun 2008, 11:23 (CEST)