Diskussion:Rigsdagsbrandforordningen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Denne artikel er en del af WikiProjekt Mellemkrigstiden, et forsøg på at forbedre artikler om Mellemkrigstiden på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Artiklen trænger fortsat til en kærlig hånd. Sætningen "Indskrænket retten til ytringsfrihed (herunder indskrænket pressefriheden og retten til forsamlingsfrihed og foreningslivet), indgreb i post- og telegrafvæsnet og telefon med hemmelige dekreter om ransagning og beslaglæggelse og indskrænke ejendom ud over grænserne tidligere haft gyldighed" mangler noget så banalt som et verbum, og der er herudover fortsat en række temmelig tunge formuleringer i artiklen. Den er blevet meget bedre end oprindeligt, men det læner sig fortsat kraftigt op ad {{sprog}}. Pugilist (diskussion) 26. sep 2013, 21:48 (CEST)

Tjo, kærlige hænder er altid velkomne. Hvad er tunge formuleringer? kluntede? TherasTaneel (diskussion) 26. sep 2013, 22:29 (CEST)
Eksempelvis sætningen "Hitler var kun blevet udnævnt fire uger før, den 30. januar 1933 til tysk kansler (dav. Führer), da han blev opfordret af præsident Paul von Hindenburg til at indgå i en samlingsregering", som jeg skulle læse et par gange og sammenholde med øvrige dele af teksten, før jeg forstod, hvad der egentlig menes.
Sætningen "Et yderligere skridt i den stadig "udvidet fortolkning" var således stort set alle individer eller grupper af aktioner og aktiviteter, der på nogen måde kan defineres som politisk, og da i henhold til national socialistisk politisk tænkning var virkelig ikke noget ikke-politisk område inden for det nationale folkemusik samfund, givet statsmagten apparatur næsten frie hænder" kan vist også bruge et punktum eller to. Dertil kommer, at der er flere grammatiske fejl i sætningen, som jeg anser som meningsløs. Henvisningen til det "nationale folkemusik samfund" typer på, at teksten er helt eller delvist maskinoversat.
Jeg tager gerne artiklen under kærlig behandling, men har ikke lige tiden lige nu, så hvis en anden kunne finde lejlighed, ville det være fint. Pugilist (diskussion) 26. sep 2013, 22:43 (CEST)
Tilføjelse: Jeg ser, at du i mellemtiden har taget lidt fat på artiklen, men jeg er fortsat i tvivl om, hvad der menes også med den nye justerede tekst. Hvad menes eksempelvis med "indskrænkelse af ejendomret uden for grænserne" ? Pugilist (diskussion) 26. sep 2013, 22:49 (CEST)
Hmm, har lige læst to afsnit igen igen, man skulle tro det var løgn ;) jeg må have tænkt på andet... Sætning 2 kan ændres til en noget kortere version, men jeg ved ikke, så går noget af det tabt. Og til den sidste ændring, ja, erm, altså, begrænsning af muligheden for at eje f.eks. ejendom i udlandet, der før var muligt i videre udstrækning - giver det mening? Men ja, andre må også gerne gøre noget, hvis de lige sidder med en idé. TherasTaneel (diskussion) 26. sep 2013, 23:02 (CEST)
Bør forordningens tekst være på WP? Kan det ikke flyttes til Wikisource? Hvis det da ikke allerede er at finde derover. Mvh Asger1995 (diskussion) 26. sep 2013, 23:05 (CEST)

Joh,...det skulle den vel egentlig og så kun tage det der skrives om direkte i artiklen med, den er kun på fransk og tysk endnu. I øvrigt, måske også det samme med Bemyndigelsesloven? TherasTaneel (diskussion) 26. sep 2013, 23:12 (CEST) Forordningen ligger nu på wikisource, så skal der bare klippe-klistres. TherasTaneel (diskussion) 27. sep 2013, 05:11 (CEST)